„Cu sau fără lacăt pe curtea şcolilor” la Braşov? Se implică primarul...

„Cu sau fără lacăt pe curtea şcolilor” la Braşov? Se implică primarul Scripcaru!?

0 168

Întrebarea nu primit încă un răspuns clar: consilierii locali au decis miercuri că terenurile şcolilor pot fi folosite pentru sport după orele de curs, dar decizia finală va aparţine consiliilor de administraţie ale şcolilor

Întrebarea nu primit încă un răspuns clar: consilierii locali au decis miercuri că terenurile şcolilor pot fi folosite pentru sport după orele de curs, dar decizia finală va aparţine consiliilor de administraţie ale şcolilor.
Campania „Fără lacăt pe curtea şcolilor” a fost iniţiată ăn urmă cu mai bine de un an de către Asociaţia Reactiv Braşov, care consideră hotărârea de consiliu local drept o primă victorie.
„Este o victorie mică, nu una totală, pentru că decizia nu cere administraţiei şcolilor de a deschide în mod indiscutabil aceste curţi, ci împinge puterea de hotărâre spre Consiliile de Administraţie”, spune Codruţ Bucur, Asociaţia Reactiv Braşov.
Din punctul de vedere al Municipalităţii, nu există în acest moment nicio restricţie pentru utilizarea terenurilor din curtea şcolii pentru sport
„Nu există nicio hotărâre în momentul de faţă care să interzică ceva. Aţi văzut vreodată pe terenul de la Şaguna că cei care s-au deplasat acolo să facă mişcare sau activitate sportivă sau de agrement, le-a interzis cineva ceva?”, întreba miercuri la şedinţa de plen a Consiliului Local primarul George Scripcaru.Asta nu înseamnă, însă, că nu vor exista reguli pentru cei care vor să folosească terenurile de sport.
Asociaţia Reactiv pretinde că are soluţii pentru eventualele accidentări sau stricăciuni pe terenul de sport al şcolilor, de care se tem mai ales directorii instituţiilor de învăţământ.
Potrivit lui Codruţ Bucur, ar fi vorba de garduri împrejmuitoare ale terenurile sau existenţa unui supraveghetor, care să se asigure că lucrurile nu scapă de sub control.
Conform hotărârii aprobate miercuri, prin decizia consiliilor de administraţie ale şcolilor, terenurile de sport pot fi folosite gratuit de preşcolari şi elevi pentru activităţi sportive, în afara orelor, până cel mai târziu, la orele 21.00, iar utilizatorii vor fi direct responsabili dacă se întâmplă accidente. Tot consiliile de administraţie ale şcolilor trebuie să elaboreze un regulament în acest sens.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.