Cozi la CAS pentru cardul european de sanatate

Cozi la CAS pentru cardul european de sanatate

0 493

E vremea vacantelor si multi brasoveni aleg sa-si petreaca concediul peste hotare. Daca destinatia de vacanta este unul din statele europene este indicat cardul european de sanatate in baza caruia orice serviciul medical de urgenta este gratuit.

E vremea vacantelor si multi brasoveni aleg sa-si petreaca concediul peste hotare. Daca destinatia de vacanta este unul din statele europene este indicat cardul european de sanatate in baza caruia orice serviciul medical de urgenta este gratuit. Cardul european de sanatate se elibereaza gratuit persoanelor care sunt asigurate in sistemul de asigurari sociale de sanatate si sunt la zi cu plata contributiilor. In baza acestui document, turistii, dar si cei care se afla la studii sau intr-o calatorie de afaceri in Uniunea Europeana pot avea acces gratuit la serviciile medicale din sectorul public in aceleasi conditii ca cetatenii tarii in care calatoresc. Doamna Constanta 06.36 stie toate aceste beneficii si de aceea s-a asezat si anul acesta la rand pentru a-si depune actele pentru obtinerea cardului european de asigurat. Va pleca pentru cateva saptamani in Spania la copiii si nu vrea sa riste.

Zilnic la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate vin zeci de brasoveni care solicita eliberarea cardului european de sanatate.

In perioada vacantei de vara numarul cererilor de eliberare a cardului european de sanatate este de doua trei ori mai mare fata de alte luni.

Potrivit jr. Daisa Ancuta, purtator de cuvant al CJAS Brasov, in luna iunie au fost eliberate in jur de 1600 de carduri europene, aproximativ dublu fata de o luna nomala.

Cardul european de asigurari sociale de sanatate este documentul in baza caruia se poate beneficia de tratament medical gratuit pe perioada unei vacante petrecute in oricare din statele din Uniune a Europeana.

Cardul europen de asigurat este valabil 6 luni. Documentul se elibereaza in 7 zile lucratoare de la data depunerii actelor si e livrat prin posta.

 

Vifor Rotar

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.