Corona Braşov este campioană naţională la junioare II

Corona Braşov este campioană naţională la junioare II

0 434

Echipa de junioare II de la clubul Corona Braşov a câştigat duminică, titlul de campioană, după ce a învins, la Târgovişte, pe CSM Bucureşti, cu 31-27 (15-9). Jucătoarele antrenate de Mariana Tîrcă şi Eugen Ciulei au început mai ezitant partida, copleşite de emoţii şi din cauza numărul destul de mare de părinţi şi fani, care au făcut deplasarea special pentru a le fi alături în lupta pentru titlu. Cu toate acestea, după 15 minute de echilibru, junioarele Braşovului şi-au demonstrat valoarea şi au ţinut aproape în permanenţă la distanţă de cinci goluri echipa adversă. Pentru Corona au marcat: S. Tîrcă 10, Lăcătuş 6, Bucur 4, Lopătaru 3, Zgîmbău 3, Berbece 2, Zainea 2, Căprar 1.
La finalul partidei, antrenoarea Mariana Tîrcă a spus : ,,A fost o finală frumoasă, o finală în care diferenţa a fost făcută în primul rând de talentul fetelor, seriozitatea şi totodată disciplina de care dau dovada în tot ce fac. Sunt de admirat, cred ca sunt pe drumul înaltei performanţe, şi chiar dacă mai au ele scăpări, nu le pot lăsa eu să o ia pe lîngă pentru că promit foarte mult, sunt jucătoare care deja pot să facă faţă şi în liga naţională, bineînţeles treptat, nu dintr-o dată, dar este nevoie să simtă pulsul ligii nbaţionale pentru a creşte şi mai mult în valoare. Este prima generaţie a centrului nostru de copii şi juniori şi iată că am ajuns acolo unde ne-am dorit şi vrem să continuăm pe această linie a performanţei. Este foarte adevărat că este a doua medalie de aur pentru centrul de copii şi juniori, dar consider că aceasta e cea mai importantă, pentru că ultimii doi ani de juniorat demonstrează valoarea intrinsecă a fiecărei jucătoare şi bineînţeles valoarea colectivă ca şi echipă. Eu cred că în acest moment cel puţin trei junioare pot să joace deja la senioare, iar cel puţin cionci pot face faţă alături de echipa mare.”, a spus Mariana Tîrcă.
Patru jucătoare de la Corona s-au regăsit şi în echipa ideală a turneului: Daria Bucur (cel mai bun inter drept), Sorina Tîrcă (cel mai bun inter stîng), Andreea Zgîmbău (cea mai bună extremă dreapta) şi Ana Maria Lopătaru (cea mai bună extremă strînga). De asemenea, Daria Bucur a primit şi premiul pentru cea mai bună apărătoare, iar Sorina Tîrcă a fost desemnată cea mai bună jucătoare a turneului final.

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.