Consilprest nu a reusit sa scoata profit din Turnurile istorice

Consilprest nu a reusit sa scoata profit din Turnurile istorice

0 514

Consilierii judeteni vor decide astazi soarta vechilor turnuri ale Brasovului. Societatea Consilprest SRL a renuntat la administrarea Turnului Alb, a Turnului Negru, a Bastionul Postavarilor si Bastionului Graft pe care le preluase in urma cu 5 ani si din care nu a reusit sa scoata profit.

Consilierii judeteni vor decide astazi soarta vechilor turnuri ale Brasovului. Societatea Consilprest SRL a renuntat la administrarea Turnului Alb, a Turnului Negru, a Bastionul Postavarilor si Bastionului Graft pe care le preluase in urma cu 5 ani si din care nu a reusit sa scoata profit. Consiliul Judetean vrea sa scape acum de ele si sa le cedeze in administrarea Muzeului Judetean de Istorie. Institutia a mai avut in administrare turnurile pana in 2011 si bastionele pana in 2010 si 2013.

In cazul Bastionul Postavarilor, Consilprest vrea sa recupereze si investitiile facute si care se ridica la 1,1 milioane lei, bani ce au fost alocati in 2012 pentru amenajarea muzeului virtual, care a costat 290.000 de euro. Astfel, societatea vrea ca banii investiti sa-i fie platiti sub forma de redeventa. Consilprest-ul considera ca renuntand la aceste imobile ar trece de pe pierderi pe profit.bastion1

Potrivit vicepresedintelui CJ Claudiu Coman, AGA a solicitat consiliului de administratie si conducerii executive a Consilprest sa gaseasca solutii pentru reducerea pierderilor in asa fel incat societatea sa poata sa supravietuiasca si sa nu intre in insolventa sau in faliment.

Conform documentelor anexate la proiectul de hotarare care va fi dezbatut astazi in sedinta de plen, daca renunta la administrarea monumentelor istorice Cosilprest va avea pe 2015 un profit de peste 18.500 de lei. In schimb, daca le pastreaza, pierderile sunt de aproape 118.000 de lei.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.