Concurs de poezie Alexandru Musina

Concurs de poezie Alexandru Musina

0 583

Premiul Alexandru Musina a fost castigat anul acesta de o debutanta in poezie. Muzica electronica dar si realitatea inconjuratoare o inspira pe tanara poeta care promite mult in lumea literaturii. Premiul este in valoare de 500 de euro si asigura in plus, publicarea volumului

Premiul Alexandru Musina a fost castigat anul acesta de o debutanta in poezie. Muzica electronica dar si realitatea inconjuratoare o inspira pe tanara poeta care promite mult in lumea literaturii. Premiul este in valoare de 500 de euro si asigura in plus, publicarea volumului.

Concursul de poezie care promoveaza tinerele talente se vrea o continuare a crezului regretatului profesor si scriitor Alexandru Musina. Prin concursul de poezie care ii poarta numele, tinerele talente sunt scoase in lumina, un omagiu pentru eforturile facute de Musina pentru a descoperi si cultiva viitoarea generatie de scriitori.

Castigatoarea de anul acesta a premiului de debut in poezie Alexandru Musina editia a 2-a este o tanara care promite mult in lumea literaturii.

Castigatorii editiei de anul trecut au fost Sabina Comsa – (premiul Alexandru Musina pentru volumul Toti ceilalti apropiati ) si Ioan Serbu – premiul Budila Express pentru „Lego”.

Alexandru Musina a fost doctor in litere la Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti si profesor de creative writing, folclor, literatura comparata la Facultatea de Litere a Universitatii „Transilvania”.
Musina a fost si membru al Cenaclului de Luni; a debutat in lumea literara in volumul colectiv de poezii „Cinci„, aparut in 1982.
In 1984, a publicat primul volum individual – „Strada Castelului 104”. A publicat mai multe volume de poezii si eseuri, carti pentru copii, a colaborat neintrerupt la reviste literare, a sustinut conferinte despre poezia contemporana, a obtinut numeroase premii.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.