Comarnic-Brasov – autostrada promisiunilor neonorate!

Comarnic-Brasov – autostrada promisiunilor neonorate!

0 471

CNADNR a anulat procedura pentru atribuirea contractului de concesiune, marcand cel de-al treilea esec in 10 ani de realizare a autostrazii de pe Valea Prahovei. Asteptata de ani buni de brasoveni dar si de romanii care sunt nevoiti sa tranziteze tara spre Ardeal sau litoral, autostrada Comarnic Brasov a fost doar un excelent subiect de campanie electorala

CNADNR a anulat procedura pentru atribuirea contractului de concesiune, marcand cel de-al treilea esec in 10 ani de realizare a autostrazii de pe Valea Prahovei. Asteptata de ani buni de brasoveni dar si de romanii care sunt nevoiti sa tranziteze tara spre Ardeal sau litoral, autostrada Comarnic Brasov a fost doar un excelent subiect de campanie electorala. Social-democratii brasoveni recunosc ca esecul autostrazii est edureros pentru PSD.

Soseaua este chiar promisiunea „ de suflet” a premierului Victor Ponta si a fostului ministru al Transporturilor, Dan Sova, care promiteau ca vor finaliza tronsonul de 53 de kilometri pana in 2016. Ponta anunta chiar ca, daca pana in anul 2016 nu va fi gata, nu va mai candida la alegerile parlamentare.

Si Sova spunea tot atunci ca o sa inceapa si o sa termine autstrada pana in 2016 chit ca se va muta pe ea cu cortul. Ramasa o simpla promisiune de campanie, autostrada Comarnic Brasov pare o misiune imposibila pentru guvernanti si un balast la viitoarele alegeri, cred chiar liderii PSD Brasov.autostrada1

Potrivit lui Viorel Chiriac, senator PSD, neputinta de a intra intr-un proiect solicitat dorit de foarte multi oameni si in special de cei care suntem si traim in acest oras este dureros pentru PSD. PSD va incerca se pare o alta varianta de a demara lucrarile la autostrada de pe Valea Prahovei. Va scoate la licitatie 10 km de pe acest tronson cu bani de la bugetul de stat.

Studiile au aratat ca pe langa faptul ca ne ocolesc investitorii din cauza infrastructurii proaste, lipsa autostrazii cauzeaza zece decese suplimentare pe an pe DN1 si o crestere a timpului de deplasare cu 100 de minute.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.