Climat de nesiguranță, incertitudine și frustrare, la reunirea lotului ACS,,SR”Municipal Brașov, echipă...

Climat de nesiguranță, incertitudine și frustrare, la reunirea lotului ACS,,SR”Municipal Brașov, echipă care a promovat în Liga a treia!

0 200

Luni a fost dat startul pregătirilor echipei brașovene care a promovat în Liga a treia, ACS,,SR”Municipal Brașov. La chemarea antrenorului principal Florin Stângă, la stadionul Tineretului s-au prezentat 17 jucători, 14 dintre aceștia ieșind la primul antrenament, respectiv, la ușoare exerciții de reintrare în ritm. Este vorba despre portarul Maxim și jucătorii de câmp Voicu, E. Popa, Toader, R. Damian, Răchișan, Poverlovici, Răduțoiu, Rusu, Boția, Șt. Nicolau, Țuțu, Bulacu, Cocan. Totodată, Strătilă nu s-a echipat pentru antrenament și a plecat de la stadion, spunându-le celor din staff că ,,nu dorește să intre la miuțe și la alte lucruri de acest gen, de teamă să nu se lovească”. Tot de pe margine a urmărit primul antrenament și golgheterul A. Damian, extrem de afectat de faptul că, în acest moment, echipa caută investitori, după ce Simon Maurer, a decis să se retragă din acționariat. De altfel, jucătorii nu și-au încasat ultimele salarii și nici prima de promovare, care fusese promisă de omul de afaceri brașovean, la finalul sezonului trecut!

O singură plecare certă, după obținerea promovării

Un alt jucător care a privit antrenamentul colegilor săi de pe margine este H. Popa, acesta spunând însă că trebuie să plece să își rezolve unele probleme personale și că nu se pune problema să nu continue la echipă. În plus, Vârlan este plecat în străinătate și va reveni miercuri la Brașov. Alți doi jucători, Leonte și portarul A. Popa, au fost învoiți, pentru a merge la facultate. Singurul care a plecat de la echipă, după sezonul trecut, este portarul Mutu, care a ales să evolueze la Râșnov. De remarcat că mai multor jucători din actualul lot, printre care și A. Damian, Vîrlan sau Strătilă, le-au expirat contractele. După reunire, jucătorii au participat la o ședință în vestiar, unde președintele Vasile Dochița le-a adus la cunoștință care este situația echipei în acest moment și le-a spus că se caută sursele de finanțare pentru viitorul sezon de Liga a treia.

Speranțe de la instituțiile publice

Marți, oficialii echipei brașovene vor avea o întâlnire cu primarul George Scripcaru și cu președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, pentru a obține sprijinul acestor instituții publice, în perspectiva continuării drumului echipei înființată în urmă cu un an. Mai mult, se caută și s-au inițiat discuții și cu oameni de afaceri din Brașov.
Antrenorul principal Florin Stângă a declarat : ,,Este foarte dificil, atât pentru mine, cât și pentru jucători, pentru că venim după o promovare și toată emulația și toate speranțele care s-au creat în jurul echipei s-au cam dus. Deocamdată, nu se continuă cu aceste lucruri și îmi pare rău pentru jucători că au plecat în vacanță, fără să-și primească salariile și prima de promovare. Încerc să-i determin pe jucători să se pregătească, pentru că doar pentru ei o fac. Am primit foarte greu vestea retragerii lui Simon Maurer, pentru că el reprezintă mereu o garanție și tot ce s-a întâmplat cu această echipă, de la venirea dânsului, a fost bine, iar lucrurile au mers așa cum trebuie. Sper însă că toate aceste probleme se vor rezolva, astfel încât să începem sezonul de Liga a treia”.
În această săptămână, echipa brașoveană are programate două antrenamente joi și un meci amical cu echipa din Avrig, probabil vineri, locația nefiind încă stabilită.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.