Cererile de Finanțare pentru proiectele PNDR 2020 seprimesc in sistem on-line

Cererile de Finanțare pentru proiectele PNDR 2020 seprimesc in sistem on-line

0 446

Sistemul on-line de primire a Cererilor de Finanțare pentru proiectele de investiții finanțate prin PNDR 2020 este pregătit și funcțional astfel încât să permită derularea corectă a procesului de depunere on-line pentru sesiunea 2016, potrivit unui comunicat al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

AFIR precizează că va asigura prin intermediul paginii oficiale de internet (www.afir.info) depunerea on-line a proiectelor de investiții finanțate cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 — 2020.
„Pentru a pregăti deschiderea sesiunii din anul 2016, AFIR a analizat funcționarea platformei on-line, făcând ajustările necesare, pe baza experienței din anul anterior. În prezent, sistemul on-line de primire a Cererilor de Finanțare pentru proiectele de investiții finanțate prin PNDR 2020 este pregătit și funcțional astfel încât să permită derularea corectă a procesului de depunere on-line pentru sesiune 2016”, se spune în comunicat.AFIR
Potrivit Agenției, înainte de deschiderea fiecărei sesiuni, AFIR va opera actualizările și corelările sistemului on-line conform informațiilor specifice fiecărei submăsuri. Astfel, este necesară adaptarea sistemului imediat după stabilirea pragurilor lunare de calitate, a fondurilor disponibile, precum și a datelor de lansare a respectivelor sesiuni, care vor fi stabilite în cadrul Comitetului de Monitorizare pentru PNDR.
În primele sesiuni pentru primirea proiectelor, desfășurate în perioada martie — decembrie 2015, solicitanții de fonduri europene nerambursabile au depus proiecte on-line pentru 10 submăsuri. Numărul cererilor pentru măsurile de investiții depuse pe site-ul AFIR a depășit 3.300, valoare acestora ridicându-se la 1,4 miliarde euro. Față de cele 10 submăsuri pentru care s-au primit solicitări de finanțare on-line anul trecut, modulul actual va permite depunerea on-line pentru încă 8 submăsuri din PNDR 2020

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.