Cenusareasa pe scena Operei Brasov

Cenusareasa pe scena Operei Brasov

0 769

Una din operele jucate pe toate meridianele lumii, insa mai putin in Romania, ii va delecta si pe iubitorii genului din Brasov. Vineri, de la 18:30, Opera Brasov ofera spectacolul de mare tinuta, Cenusareasa de Giaccomo Rossini

Una din operele jucate pe toate meridianele lumii, insa mai putin in Romania, ii va delecta si pe iubitorii genului din Brasov. Vineri, de la 18:30, Opera Brasov ofera spectacolul de mare tinuta, Cenusareasa de Giaccomo Rossini. Nu va fi singurul eveniment deosebit din acest weekend – duminica, de la ora 17:00, Opera ofera spectacolul de balet Micile nimicuri, pe muzica de Wolfgang Amadeus Mozart.

Joi, in jurul pranzului, in cabinele Operei Brasov era mare forfota. Urma repetitia generala pentru un spectacol special oferit brasovenilor, Cenusareasa, o opera comica de Giaccomo Rossini, in regia lui Carmen Dobrescu. Iubitorii operei ii vor putea vedea pe scena pe Carmen Topciu, in rolul Cenusaresei, dar si pe artistul clujean Petru Burca, in rolul lui Don Magnifico, tatal vitreg al personajului principal. Chiar daca povestea urmeaza firul celebrului basm as fratilor Grimm, personajul negativ nu este mama vitrega, ci tatal vitreg, interpretat de Petru Burca de la Opera Nationala Cluj.opera2

Opera va fi o provocare si pentru orchestra Operei Brasov, spune dirijorul Dorel Munteanu, Spectacolul va incepe vineri, 15 mai, la ora 18:30 iar brasovenii sunt asteptati sa umple sala la un spectacol deosebit. Tot in acest weekend va fi un alt eveniment la opera brasoveana. Spectacolul de balet Les Petits Riens promite sa fie si el unul de exceptie.

Weekendul acesta va fi urmat de un altul, la fel de atractiv pentru melomani. Vineri, 22 mai, brasovenii vor putea vedea opera Falstaff, de Verdi, iar a doua zi, Lucia de Lammermoor, de Donizetti, ambele in regia lui Cristian Mihailescu.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.