Centru de Performanta in Fizica la Colegiul „Saguna”

Centru de Performanta in Fizica la Colegiul „Saguna”

0 1500

Centru de performanta in fizica pentru cei mai buni scolari si liceeni din judet si Regiunea Centru. Cu sprijin din partea sponsorilor, profesorii care ii vor pregati pe elevi vor fi platiti cu 100 de lei pe ora. Si cadrele didactice care, din 2010, isi desfasoara activitatea in regim de voluntariat la Centrul de performanta de Matematica, vor fi remunerati prin proiectul „Hai la Olimpiada!”

Centru de performanta in fizica pentru cei mai buni scolari si liceeni din judet si Regiunea Centru. Cu sprijin din partea sponsorilor, profesorii care ii vor pregati pe elevi vor fi platiti cu 100 de lei pe ora. Si cadrele didactice care, din 2010, isi desfasoara activitatea in regim de voluntariat la Centrul de performanta de Matematica, vor fi remunerati prin proiectul „Hai la Olimpiada!”.
Centrul de Performanta de Fizica va functiona din octombrie, la Colegiul National „Andrei Saguna”. Se va incepe cu clasele a VI-a – a VII-a de gimnaziu si cu cele de a IX-a si a X-a, la nivel liceal. Elevii din intreg judetul, chiar si din regiunea Centru, care doresc sa-si aprofundeze cunostintele in cadrul centrului vor fi admisi in urma unei testari. Orele se vor tine in salile de curs din colegiu, vineri dupa-masa si sambata dimineata, timp de cate patru ore.
De cinci ani, mai mult de 20 de profesori se ocupa de elevii inscrisi la centrul de performanta de matematica din incinta Facultatii de Matematica si Informatica. Aproape 100 de elevi sunt pregatiti anual in cadrul centrului: la finalul orelor, dau o testare in urma careia primesc diplome si medalii, in functie de rezultate. Orele se tin sambata, pentru fiecare clasa in parte, timp de doua ore.centru performanta1
Prin adaugarea centrelor de pregatire din Brasov, in anul scolar 2015-2016, reteaua de centre „Hai la Olimpiada!” va numara 14 centre in 7 judete, printre care Bucuresti, Constanta, Iasi, Cluj, Timisoara si Buzau.
Sponsorii proiectului – o fundatie si o unitate bancara, vor plati cadrele didactice cu 100 de lei pe ora si vor amenaja laboratoarele cu echipamentul necesar pentru desfasurarea orelor.
Inscrierea la centrele gratuite de pregatire se poate face prin intermediul formularului de pe site-ul www.hailaolimpiada.ro . Prin acest demers se urmareste cresterea performantelor elevilor dotati, premiati la fazele nationale si internationale ale olimpiadelor scolare, dar si ai altor elevi care manifesta interes fata de aceste materii de studiu.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.