CE AU CONSTATAT PARLAMENTARII SI LA PENITENCIARUL CODLEA!!

CE AU CONSTATAT PARLAMENTARII SI LA PENITENCIARUL CODLEA!!

0 456

Cele 35 de penitenciare din Romania  au fost vizitate in ACEASTA VARA de tot atatia deputati din Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor si 2 consilieri parlamentari. Concluziile au fost clare: “Cei care sunt condamnati pentru anumite lucruri devin a doua oara condamnati pentru conditiile pe care le au in penitenciare!!.
– Nu ne incadram la normele europene,
– Gradul de incarcare acum in penitenciare este depasit la 157 la suta,
– Hrana pentru un detinut este in jur de 3 lei,
– Nu se indeplinesc conditiile igienico-sanitare minime
.”Penitenciarul Codlea
In plus, detinutii bolnavi nu isi primesc medicamentele, iar cei care au nevoie de un medic, in 8 puscarii nu au de cine sa fie consultati.
Din aceaste cauza, statul roman a fost sanctionat de CEDO.
Numai anul acesta, autoritatile au platit peste 1 milion de euro detinutilor care au dat in judecata statul roman. Despre cat de greu este in puscarii au vorbit si persoane cunoscute, arestate in diverse dosare.
La penitenciarul Targsor echipa care conduce aceasta institutie incearca sa compenseze cu foarte mult suflet lipsa resurselor si cred ca au nevoie de sprijin. Femeile inchise aici, merita sa traiasca decent si sa primeasca o sansa cand ies de inchisoare„.
Administrația Națională a PenitenciarelorParlamentarii au propus deja modificarea legilor, astfel incat detinutii sa aiba in celula telefoane fixe cu plata, sa aiba voie sa-si aduca perne si pilote, iar magazinele din incinta peniteciarelor sa fie gestionate cinstit, de stat, ca sa aiba preturi rezonabile.
In plus detinutii ar trebui sa poata primi la pachet si supa instant, sa fie introdusi in programul „prima slujba” atunci cand sunt eliberati, iar statul sa suporte salariul minim pe economie pentru ei si inchisorile sa accepte donatii de la persoane private.
Administratia Nationala a Penitenciarelor a refuzat sa vorbeasca despre aceasta situatie de dupa gratii. Singura masura concreta luata pana acum se refera la construirea a doua penitenciare care vor avea 1.000 de locuri. Asta in conditiile in care in Romania are un deficit de aproape 11 mii de locuri in puscarii… mai putin de 10%.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.