Casa de Pensii plateste 1000 de lei pe proces pierdut

Casa de Pensii plateste 1000 de lei pe proces pierdut

0 1224

Casa Judeteana de Pensii respinge adeverintele pe care brasovenii le prezinta institutiei, dar pierde 90% din procesele care i se intenteaza din acest motiv. Potrivit liderului sindicatului Cartel „Alfa” Brasov, Casa de pensii este obligata sa plateasca circa 1000 de lei pentru fiecare proces pierdut

Casa Judeteana de Pensii respinge adeverintele pe care brasovenii le prezinta institutiei, dar pierde 90% din procesele care i se intenteaza din acest motiv. Potrivit liderului sindicatului Cartel „Alfa” Brasov, Casa de pensii este obligata sa plateasca circa 1000 de lei pentru fiecare proces pierdut.
Angajatii Caselor de Pensii au obligatia de a verifica veridicitatea adeverintelor cu care brasovenii se prezinta la institutie, pentru a-si incheia activitatea profesionala.
Dupa anul 2001, s-au identificat foarte multe astfel de documente eliberate in afara legii. Casa Judeteana de Pensii ar putea sa faca plangeri penale impotriva celor care le-au inaintat, insa din diverse motive, nu se intampla asta. Foarte multi brasoveni dau in judecata Casa de Pensii pentru respingerea adeverintelor, iar aproape 90% dintre ei castiga procesele. Mai mult, institutia este nevoita sa achite circa 1.000 de lei reprezentand cheltuieli de judecata pentru fiecare proces pierdut.
Liderul sindicatului Cartel „Alfa” de la Brasov spune ca acelasi lucru se intampla si la Feldioara, in cazul Uzinei R, unde se prelucreaza uraniu. Casa de Pensii nu le accepta adeverintele salariatilor, care au locuri de munca in conditii speciale.pensionari3
Sindicalistul Fanica Gabor considera ca este o greseala din partea Casei Judetene de Pensii sa nu ia in considerare adeverintele eliberate de Uzina R de la Feldioara, unde sunt in conditii speciale de munca, chiar daca institutia care masoara radiatiile a decis ca Feldioara este zona cu gradul I de expunere la radiatii.
Fanica Gabor considera o incalcare a legii si faptul ca o data la doi ani de zile, Casa Nationala de Pensii, prin Casa Judeteana de Pensii, ar trebui sa trimita tuturor asiguratilor din sistemul public de pensii, o adeverinta prin care se comunica punctajul realizat. Aceasta prevedere nu s-a mai respectat din anul 2006.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.