C’Art Fest începe duminică sub sloganul „Unul pentru toți”

C’Art Fest începe duminică sub sloganul „Unul pentru toți”

0 198

Deschiderea este urmată de un concert extraordinar, în premieră, dedicat Mariei Tănase. Printre invitaţii de marcă se numără celebrul filosof şi eseist francez Pascal Bruckner. La cele 40 de evenimente sunt așteptați circa 30.000 de spectatori

Timp de 8 zile, Cristianul găzduieşte cel mai amplu festival cultural din România. Sub sloganul „Unul pentru toți”, C’Art Fest debutează duminică cu un spectacol de stradă cu tobe și fachiri, urmat de un concert extraordinar, în premieră, dedicat Mariei Tănase. Printre invitaţii de marcă se numără celebrul filosof şi eseist francez Pascal Bruckner. La cele 40 de evenimente sunt așteptați circa 30.000 de spectatori.
A cincia ediție C’Art Fest cuprinde opt zile de jazz, muzică cultă ungurească, muzică armenească, folk, cor dar și piese de teatru, film, dans, scriitori internaționali, conferințe cu istorici și politologi și ateliere pentru copii. Ediția de anul acesta este dedicată Centenarului Marii Uniri.
Printre invitați se număra filosoful francez Pascal Bruckner, Maia Morgenstern, Marcel Iureș, Zdob și Zdub, Nicu Alifantis, Ada Milea și Alexander Bălănescu, Luiza Zan, Harry Tavitian și Ovidiu Lipan Ţăndărică.

Startul festivalului se dă duminică cu un spectacol de stradă cu tobe și fachiri urmat de un concert extraordinar, în premieră, susținut de Kamerata Kronstadt și trei artiste de excepție – Alexandra Fits, Analia Selis şi Nadia Trohin, care abordează repertoriul Mariei Tănase în trei interpretări diferite.

Jumătate din bugetul evenimentului este asigurat de Primăriei Cristian, un sfert de Consiliul Județean şi un sfert vine din sponsorizări. Intrarea la majoritatea spectacolelor rămâne liberă, mai puţin la spectacolele de teatru jucate în Sala Mare. Banii proveniți din încasări vor fi direcționați către acțiuni caritabile.

Potrivit președintelui festivalului Alexandru Crețu, este vorba despre prima bibliotecă în aer liber în județ, poate chiar prima din țară, iar 10 la sută din aceste fonduri merg către Hospice Casa Speranței.
Toate spectacolele vor fi proiectate pe ecranul din curtea Sălii Mari, acolo unde va fi amenajat și un amfiteatru de film. Tot în curte vor avea loc ateliere pentru copii .

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.