Cardul de sanatate este obligatoriu si la privat!

Cardul de sanatate este obligatoriu si la privat!

0 452

Daca doresc decontarea serviciilor medicale, brasovenii sunt obligati sa prezinte documentul si furnizorilor privati de prestatii medicale. Si aici, ca si la stat, asiguratilor li se cere rabdare si intelegere pentru inconvenientele care afecteaza, de cateva zile, intreg sistemul medical

Daca doresc decontarea serviciilor medicale, brasovenii sunt obligati sa prezinte documentul si furnizorilor privati de prestatii medicale. Si aici, ca si la stat, asiguratilor li se cere rabdare si intelegere pentru inconvenientele care afecteaza, de cateva zile, intreg sistemul medical.

De la 1 mai cardul national de sanatate este unicul sistem de validare si decontare a serviciilor medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate. Si este bine asa, aceasta presupune pe langa ridicarea calitatii actului medica dar si introducerea ordinii intr-un sistem care a fost jefuit sistematic in ultimii ani. card de sanatate1

Asta inseamna ca si pentru consultatii la medicul specialist sau internari pentru diverse afectiuni in sistemul privat, dar decontate de CAS, brasovenii au obligatia sa se prezinte cu cardul de sanatate.

Atentie validarea cardului se poate face asadar si la spitalele si cabinetele medicilor privati, nu doar la medicul de familie, asa cum s-a inteles de o parte a cetatenilor.

Chiar daca isi pot valida cardurile la orice furnizor de servicii medicale, pacientii vor trebui totusi sa treaca pe la medicii de familie sa introduca date suplimentare pe cardul de sanatate.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.