Bucurestiul nu a solicitat sange din Brasov

Bucurestiul nu a solicitat sange din Brasov

0 452

Potrivit dr. Laurentia Florea, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Brasov, exista resurse suficiente si pentru a ajuta spitalele locale si pentru a ajuta unitatile spitalicesti din Bucuresti. Pana acum, insa, nu s-au primit cereri de la nici un spital din Capitala, unde par sa existe stocuri suficiente, in urma donarilor masive

Peste 200 de brasoveni au fost admisi la centrul de transfuzii si in a doua zi a campaniei de donare de sange. S-au constituit in acest fel stocurile necesare de sange pentru toate grupele sanguine. Si in cea de-a doua zi in care au putut dona, brasovenii au venit in numar la fel de mare ca luni, cand a debutat campania, sustinuta de studenti de la Facultatea de Medicina.
Potrivit dr. Laurentia Florea, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Brasov, exista resurse suficiente si pentru a ajuta spitalele locale si pentru a ajuta unitatile spitalicesti din Bucuresti.
Pana acum, insa, nu s-au primit cereri de la nici un spital din Capitala, unde par sa existe stocuri suficiente, in urma donarilor masive.
Putini stiu ca sangele este valabil doar 30 de zile si exista chiar si preparate din sange care sunt valabile doar cinci zile. Prin urmare, cei care doresc sa mai ajute persoanele aflate in suferinta sunt rugate sa-si conserve eforturile si pentru zilele sau saptamanile urmatoare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.