Bucatariile inteligente au schimbat viata unor varstnici brasoveni

Bucatariile inteligente au schimbat viata unor varstnici brasoveni

0 580

9 pensionari care frecventeaza centrul de zi din subordinea Directiei de Servicii Sociale sunt fericitii care au primit in urma cu mai bine de un an electrocasnice inteligente: un cuptor electrc, o plita, un frigider si o tableta

9 pensionari care frecventeaza centrul de zi din subordinea Directiei de Servicii Sociale sunt fericitii care au primit in urma cu mai bine de un an electrocasnice inteligente: un cuptor electrc, o plita, un frigider si o tableta. Costurile de 5.000 de pentru o astfel de bucatarie au fost asigurate prinr-un proiect finantat de Uniunea Europeana care ii ajuta pe batranii singuri.

Doamna Vasilica Marton este unul din cei 9 varstnici a caror viata s-a imbunatatit de cand bucataria sa a devenit inteligenta. E incantata de tot ceea ce pregateste dar mai ales ca poate socializa cu toti partenerii din proiect.

Adaptarea la noile tehnologii nu a fost floare la ureche. Doamna Ida Incze isi aminteste si acum cate batai de cap a avut la inceput cu toata aparatura.bucatarie intel1

Pentru domnul Octavian Popescu, care locuieste singur de aproape 10 ani, senzorii inteligenti instalati in bucatarie l-au salvat de la un incendiu. Sistemul si-a dovedit eficacitatea cand intr-o zi a uitat cafeaua pe foc.

Brasovul este singurul oras din Romania unde s-a implementat proiectul pilot, finantat din bani europeni, care vine in ajutorul persoanelor varstnice prin dotarea locuintelor cu bucatarii inteligente.

Romania a fost prima din cele 3 tari, alaturi de Italia si Danemarca in care a fost implementat proiectul pilot.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.