Brâul Maicii Domnului a ajuns la Brasov

Brâul Maicii Domnului a ajuns la Brasov

0 533

Sute de credinciosi s-au inghesuit la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Piata Sfatului pentru a intampina Cinstitul Brau al Maicii Domnului. Sfanta relicva, tesuta din fir de camila, a fost adusa la Brasov tocmai din Grecia.

Sute de credinciosi s-au inghesuit la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Piata Sfatului pentru a intampina Cinstitul Brâu al Maicii Domnului. Sfanta relicva, tesuta din fir de camila, a fost adusa la Brasov tocmai din Grecia.
Brâul Maicii Domnului este cunoscut ca facator de minuni. Se spune ca, de-a lungul vremii, a vindecat oameni bolnavi sau a facut sa inceteze diferite epidemii. In secolul al 16-lea, Neagoe Basarab a ridicat o capela in manastirea Vatopedu inchinata Braului Maicii Domnului. Prin secolul al 18-lea in Tara Romaneasca a fost confectionata o caseta de argint, in care a fost pus braul.
Fie din curiozitate, fie din dorinta de a se ruga, brasovenii au stat la cozi intinse si au asteptat nerabdatori sa intre in biserica.braul maicii domnului
Brâul Maicii Domnului vine din Grecia de la Manastirea Kato Xenia, aflata in apropierea orasului Volos.
Cu binecuvantarea Mitropolitului Ignatios, a Patriarhului Daniel si a Mitropolitului Ardealului Laurentiu Streza, a fost adusa la Brasov unde va ramane pana joi dimineata la ora 7 cand va pleca spre Sibiu. Va sta acolo pana sambata dimineata cand se va intoarce in Grecia.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.