Brasovul s-a iluminat inteligent pe bani europeni

Brasovul s-a iluminat inteligent pe bani europeni

0 821

Brasovul are iluminat inteligent, sistem integrat de supraveghere video, butoane de panica si dispecerat central de monitorizare. Este si primul oras de aceste dimensiuni din Europa care beneficiaza de un astfel de sistem montat printr-un proiect cu finantare nerambursabila

Brasovul are iluminat inteligent, sistem integrat de supraveghere video, butoane de panica si dispecerat central de monitorizare. Este si primul oras de aceste dimensiuni din Europa care beneficiaza de un astfel de sistem montat printr-un proiect cu finantare nerambursabila. Oamenii legii apreciaza ca dispozitivele de supraveghere vor ajuta la reducerea cu un sfert a ratei infractionalitatii din oras.
Brasovul beneficiaza odata cu finalizarea proiectului de modernizare integrata a sistemelor de iluminat public de gestionarea inteligenta a tot ceea ce inseamna iluminat in municipiul Brasov. Sistemul permite controlul interactiv si comandarea de la distanta a fiecarui punct de iluminat instalat pe cei 10.481 de stilpi din oras.iluminat bv1
In Europa nici un oras de dimensiunile Brasovului nu are un astfel de sistem de iluminat public iar in Romania exista doar cateva incercari timide in alte orase, spune Dan Vatajelu – directorul general al firmei careia i-a fost concesionat serviciul de iluminat.
In acelasi sistem municipiul are si o retea integrata de supraveghere video in zonele de risc cu 42 de camere si 42 de butoane de panica pentru apeluri de urgenta. Cu aceste sisteme dar si cu ajutorul dispeceratului central de supraveghere, politia estimeaza ca rata infractionalitatii in Brasov va scadea cu 25 %.
Pe viitor sistemele motate pe stilpii de iluminat vor permite functionarea si altor aplicatii astfel ca se vor putea monta mai multe sisteme de incarcat masini electrice ,se vor putea alimenta alti consumatori sau asa cum se va intimpla de anul acesta tot iluminatul festiv va putea fi alimentat prin sistem.
Intregul proiect finantat prin programul Operational Regional a costat 9.811.155 de lei din care cea mai mare parte a banilor a fost finantare nerambursabila.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.