Brasovul revendica oficial titlul de Capitala Europeana 2021

Brasovul revendica oficial titlul de Capitala Europeana 2021

0 564

Brasovul si-a lansat oficial candidatura pentru titlul de Capitala Europeana 2021. Piata Enescu este una dintre locatiile in care se desfasoara Festivalul Vibrate, unul dintre evenimentele care se circumscriu candidaturii. Sase sunt conceptele culturale care vor fi dezbatute public in perioada urmatoare

Brasovul si-a lansat oficial candidatura pentru titlul de Capitala Europeana 2021. Piata Enescu este una dintre locatiile in care se desfasoara Festivalul Vibrate, unul dintre evenimentele care se circumscriu candidaturii. Sase sunt conceptele culturale care vor fi dezbatute public in perioada urmatoare, pentru a alege cel mai bun dintre ele sau chiar un mix care sa reprezinte Brasovul in lupta pentru titlu.

Candidatura a fost lansata de Consiliul director care se ocupa de derularea procedurii. Selectia candidatilor va fi asigurata tot de Ministerul Culturii, in stransa colaborare cu Comisia Europeana.

Brasovul este unul dintre orasele care si-au afirmat inca din urma cu doi ani intentia de a deveni Capitala Europeana a Culturii si care si-a stabilit deja o strategie in acest sens, fara a apela la specialisti costisitori din afara mediului cultural brasovean.

Sase concepte culturale, printre care multiculturalitatea si patrimoniul medieval, vor fi dezbatute public in perioada urmatoare, urmand ca cel mai bun dintre ele sauscripi cultural chiar un mix intre acestea sa reprezinte Brasovul in lupta pentru titlul de capitala europeana.

Pana acum, zece orase si-au anuntat intentia de a candida la acest titlu. Alaturi de Brasov, sunt interesate sa intre in cursa orasele Timisoara, Iasi, Cluj-Napoca, Craiova, Arad, Oradea, Alba Iulia, Sfantu-Gheorghe si Bucuresti. Titlul de Capitala Europeana va aduce un plus de recunoastere si de vizibilitate la nivel european atat pentru patrimoniul cultural, cat si pentru artisti, iar toate actiunile derulate vor avea, totodata, un impact economic si social benefic prin cresterea numarului de turisti si prin dezvoltarea infrastructurii

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.