Brasovul are, in premiera, o strategie culturala

Brasovul are, in premiera, o strategie culturala

0 684

„De la Medieval la Contemporan - o regenerare prin cultura”. Este conceptul cheie al strategiei prin care Brasovul candideaza la titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021. Este o premiera ca Brasovul are o strategie culturala pe termen scurt, mediu si lung, care va fi dezbatuta de consilierii locali in sedinta de plen din 28 septembrie

„De la Medieval la Contemporan – o regenerare prin cultura”. Este conceptul cheie al strategiei prin care Brasovul candideaza la titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021. Este o premiera ca Brasovul are o strategie culturala pe termen scurt, mediu si lung, care va fi dezbatuta de consilierii locali in sedinta de plen din 28 septembrie.
Axele strategice de actiune si de programare pentru Strategia Culturala Brasov 2030 se intrepatrund si fac referire la crearea puntilor de legatura intre trecut si viitor, intre sistemul public si cel privat sau intre dimensiunea nationala si cea europeana si internationala.
Un sondaj de opinie printre brasoveni a stabilit ca un accent trebuie pus si pe istorie si patrimoniu, pe participarea la cultura a tuturor locuitorilor municipiului. Tinerii doresc o regenerare prin cultura si un oras policentric al culturii, cu manifestari culturale extinse la nivelul cartierelor si zonelor neconventionale. In schimb, populatia matura prefera conceptele culturale legate de istorie si traditii.
Obiectivele specifice ale Strategiei Culturale Brasov 2030 sunt interventia culturala, cultura pentru tineri, segmentele pentru facilitarea accesului pentru seniori si includerea in oferta culturala a categoriilor defavorizate si a minoritatilor din Brasov. Totul printr-un management profesionist in domeniul cultural, spune viceprimarul Adina Durbaca.
La sfarsitul lunii octombrie se va sti daca Brasovul va trece mai departe si daca va figura pe lista scurta a oraselor candidate. Daca va ramane in lupta pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii pana in 2017, Brasovul va putea accesa mult mai usor fonduri europene. Edilii spun ca strategia culturala va fi foarte importanta, chiar daca Brasovul nu va fi desemnat castigator.

Vifor Rotar

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.