Brasovul a iesit din cursa pentru Capitala Culturala Europeana 2021

Brasovul a iesit din cursa pentru Capitala Culturala Europeana 2021

1 839

Coordonatorii proiectului de candidatura spun ca titlul detinut de Sibiu in 2007 a fost un handicap pentru noi dar isi asuma dosarul de candidatura asa cum a fost scris si prezentat in fata juriului international

Coordonatorii proiectului de candidatura spun ca titlul detinut de Sibiu in 2007 a fost un handicap pentru noi dar isi asuma dosarul de candidatura asa cum a fost scris si prezentat in fata juriului international.
Ministerul Culturii a anuntat astazi lista scurta a oraselor care candideaza pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in anul 2021. Cele patru orase finaliste sunt Bucuresti, Baia Mare, Timisoara si Cluj-Napoca.
Nicolae Pepene, coordonatorul proiectului, spune ca dosarul a fost gandit de la bun inceput de catre el, si-l asum impreuna cu echipa de la AMB 100% , dar regreta ca acest dosar a fost scris cu mai putin de o luna inainte de depunere.
„E pacat ca de la bun inceput nu s-a constituit o echipa sa aiba experienta in ceea ce inseamna proiecte europene si scrierea unui dosar de candidatura si cred ca este bine ca fiecare sa isi asume ce a facut si ce nu a facut in acest an de zile” se plange Pepene.
In luna ianuarie juriul va face public un raport in care vor fi prezentate criteriile de selectie dar si motivele respingerii candidaturilor. In urma acestei candidaturi Brasovul ramine totusi cu un punct foarte important realizat, Strategia Culturala pina in 2030. Brasovul va avea astfel ocazia de a deveni in viitor un oras cultural daca va pune in practica strategiile si detaliile prevazute in pregatirea dosarului de candidatura.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.