Braşovenii sunt nemulţumiţi de serviciilor operatorilor de salubritate

Braşovenii sunt nemulţumiţi de serviciilor operatorilor de salubritate

0 158

Poliţiştii locali vor verifica şi modul în care firmele de salubrizare ridică gunoaiele de la platformele amenajate în cartiere

Poliţiştii locali vor verifica şi modul în care firmele de salubrizare ridică gunoaiele de la platformele amenajate în cartiere. Decizia vine după ce mai mulţi braşoveni s-au plâns în ultima vreme de serviciile celor doi operatori de salubritate din municipiu.

În cartierul Valea Cetăţii şi pe strada Pârâului, gunoaiele stau grămadă pe lângă tomberoane. Mizeria este întreţinută de persoane de etnie roma, care caută prin gunoaie. Situaţia este cunoscută de edili, care spun că vor gestiona această situaţie împreună cu prestatorul şi Poliţia Locală.

Proceduri administrative și contestații
În prezent, serviciul de salubritate este asigurat de două firme în municipiu, care activează în baza unui contract în prelungire până la finalizarea procedurilor de concesionare a acestui serviciu. A existat o licitaţie pentru atribuirea serviciului, dar a fost anulată, din cauza contestaţiilor.

Primăria a reluat procedura, a făcut un nou caiet de sarcini şi documentaţia a fost trimisă la Agenţia Naţională de Achiziţii Publice.

ANAP au solicitat unele modificări, iar municipalitatea este în faza modificării documentaţiei, care trebuie din nou trimisă ANAP pentru validare. Abia apoi poate fi organizată licitaţia pentru concesionarea acestui serviciu.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.