Brașoveanul Luca Mărginean a devenit campion naţional la sabie, copii!

Brașoveanul Luca Mărginean a devenit campion naţional la sabie, copii!

0 191

Sportivul Coronei Brașov, Luca Mărginean, a câştigat titlul de campion naţional la U9, la Campionatele Naţionale de scrimă pentru copii, care se desfăşoară în aceste zile la Sala „Ana Pascu” din Bucureşti. Luca Mărginean, antrenat de Lucian Goicea şi Mircea Manciuc, a avut un parcurs excelent, fiind cap de serie pe tabloul de 64 şi terminat neînvins competiţia, având meciuri pe care şi le-a trecut în cont cu scoruri categorice, 8-2 sau 8-3. „Sunt extrem de mândtru de el şi bucuros că a reuşit să aducă primul titlul de campion la scrimă, din istoria Coronei. A intrat pe tabloul de 64 din poziţia de lider şi a terminat pe primul loc. Mă bucur că am reuşit să câştigăm titlul la categoria U9 şi argintul, prin Tudor Moise. Sunt doi sportivi ambiţioşi, care iată, prin antrenamente constante au reuşit acum să culeagă şi bune”, a spus Lucian Goicea.

Până luni după amiază, la Campionatul Naţional de scrimă de la Bucureşti, Corona a câştigat şase medalii, dintre care una de aur, prin Luca Mărginean la sabie U9, două de argint prin Tudor Grăjdeanu la floretă U11 şi Tudor Moise, la sabie U11 şi trei de bronz, prin Ştefania Lopătaru la spadă U11, Erika Imre la floretă U9 şi pe echipe, la floretă fete. Campionatul Naţional de scrimă copii de la Bucureşti se termină miercuri.

Preşedintele clubului Corona, Liviu Dragomir, a declarat că este încântat de rezultatele obţinute la actuala ediţie a Campionatelor Naţionale, la care Corona a câştigat nu mai puţin de şase medalii, una de aur, două de argint şi trei de bronz. „Mă bucur că una dintre ultimele secţii înfiinţate în club a început să aducă medalii importante pentru Corona. Dacă anul trecut ne-am întors de la Campiontul Naţional cu o medalie de argint şi trei de bronz, iată că în acest an avem motive să fim şi mai mulţumiţi pentru că numărul medaliilor a crescut şi au început să fie şi mai importante. Avem un aur, două medalii de argint care au fost şi ele foarte aproape de aur şi trei medalii de bronz, două la individual şi una pe echipe. Îi felicit pe toţi cei implicaţi în obţinerea acestor rezultate, sportivi, antrenori şi părinţii, care îi susţin. Faptul că într-un timp foarte scurt această secţie aduce medlaii demonstrează că munca făcută aşa cum trebuie, aduce şi rezultate pe măsură. Sunt bucuros că şi secţia de scrimă s-a aliniat secţiilor de la Corona, care cresc cu adevărat campioni”, a spus preşedintele Coronei.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.