Biserica in lume- vechime si întemeiere!

Biserica in lume- vechime si întemeiere!

0 502

Dacă sunteți romano catolic, este bine să știți că până în anul 1054 Biserica dumneavoastră a fost una cu cea Ortodoxă. În acel an Papa de la Roma s-a despărțit de cele patru Patriarhate apostolice (Constantinopol,
Alexandria, Antiohia şi Ierusalim) și a început să facă schimbări dogmatice.
Astfel Biserica dumneavoastră este veche de 1000 de ani.
Dacă sunteţi un luteran, religia dumneavoastră a fost întemeiată de către Martin Luther, un fost călugăr din Biserica Catolică, în anul 1517. luteranii nu accepta suzeranitatea Papei.Biserica Sf. Petru Bv
Dacă aparţineţi Bisericii Anglicane, religia dumneavoastră a fost întemeiată de către regele Henric al VIII în anul 1534, deoarece Papa nu i-a acordat dreptul de a divorța și a se recăsători.
Dacă sunteţi un prezbiterian, religia dumneavoastră a fost înființată de John Knox în Scoţia, în anul 1560.
Dacă sunteţi congregaționist, religia dumneavoastră a fost iniţiată de către Robert Brown, în Olanda în anul 1582.
Dacă sunteţi protestant episcopal, religia dumneavoastră a fost o ramură a Bisericii Anglicane, înfiinţată de către Samuel Senbury în coloniile americane, în secolul 17.
Dacă sunteţi baptist, îi datorati principiile religiei dumneavoastră lui John Smyth, care a lansat-o la Amsterdam în anul 1606.
Dacă aparțineți  Bisericii  Daneze Reformate, îl recunoaşteţi ca fondator pe Michelis Jones, deoarece religia dumneavoastră își are originile în New York, în anul 1628.biserica-plopis-maramures-2 IARNA
Dacă sunteţi metodist, religia dumneavoastră a fost fondată de către John şi Charles Wesley în Anglia, în anul 1774.
Dacă sunteţi mormon, bazele religiei dumneavoastră au fost puse de către Joseph Smith în Palmyra, New York, în anul 1829.
Dacă sunteți membru al Bisericii Armata Salvării,  secta dumneavoastră a fost inițiată de către William Booth, în Londra, în anul 1865.
Dacă sunteți membru al Bisericii Scientologice,  anul în care această religie s-a  născut este 1879, iar cea care a fondat-o este Mary Baker Eddy.
Dacă aparțineți uneia dintre organizațiile religioase cunoscute sub numele “Biserica Nazarineanului,” “Biserica Sfântă” sau “Martorii lui Iehova”, religia dvs este una dintre sutele de noi secte fondate de oameni în ultima sută de ani.
Dacă sunteți Creştin Ortodox, religia dumneavoastră a fost fondată în anul 33 de către Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Nu s-a mai schimbat din acel moment.
Deci Biserica noastră (a majoritatii romanilor) are acum 2.000 de ani vechime.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.