Bilantul mortilor pe trecerile de pietoni a ajuns la 3 in Brasov

Bilantul mortilor pe trecerile de pietoni a ajuns la 3 in Brasov

0 401

Al treilea brasovean si-a pierdut viata pe trecerea de pietoni de la inceputul anului. Ultimul accident s-a produs astazi in jurul pranzului la intersectia strazilor Calea Bucuresti cu Soarelui. O femeie in varsta de 64 de ani a fost izbita pe zebra de o masina condusa de un buzoian neatent. In urma impactului, femeia a fost proiectata 20 de metri pe carosabil si si-a pierdut viaţa pe loc

Al treilea brasovean si-a pierdut viata pe trecerea de pietoni de la inceputul anului. Ultimul accident s-a produs astazi in jurul pranzului la intersectia strazilor Calea Bucuresti cu Soarelui. O femeie in varsta de 64 de ani a fost izbita pe zebra de o masina condusa de un buzoian neatent. In urma impactului, femeia a fost proiectata 20 de metri pe carosabil si si-a pierdut viaţa pe loc.
Pompierii au intervenit imediat la faţa locului cu echipajul SMURD si cu ambulanţa pentru acordarea primului ajutor medical; din pacate, in ciuda eforturilor depuse de personalul medical, femeia nu a raspuns manevrelor de resuscitare si a fost declarata decedata. Vinovat de comiterea accidentului este un buzoian in treceri pietoni2varsta de 73 de ani care acum este cercetat penal pentru omor din culpa.
De la inceputul anului la Brasov au avut loc 3 accidente grave, toate comise pe trecerile de pietoni, in care victime au fost brasoveni angajati regulamentar in traversarea strazii. Primul a fost comis pe Calea Bucuresti de catre deputatul Mihai Donţu: al doilea s-a produs la o trecerea de pietoni din apropierea spitalului Tractorul.
Politistii rutieri ii sfatuiesc inca o data pe soferi sa aiba o conduita preventiva, sa acorde prioritate in momentul cand se apropie de trecerea de pietoni si sa reduca viteza pana la limita evitari oricarui pericol.
Conform Poliţiei, in 9 din 10 accidente comise pe trecerile de pietoni in judeţul Brasov se fac vinovati soferii. In urma unei anchete intreprinse impreuna cu politistii de la Rutiera, edilii au stabilit ca 30 de treceri de pietoni din Brasov au nevoie de semnalizare suplimentara cu lumina galbena intermitenta.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.