Bilanţ Let’s Do it la Braşov: 3700 de saci de gunoi

Bilanţ Let’s Do it la Braşov: 3700 de saci de gunoi

0 182

Voluntarii care au participat la acţiunea de curăţenie au strâns aproape 10 tone de gunoi din zona drumurilor naţionale din judeţul Braşov

Tone de gunoi adunate din Braşov şi împrejurimi în cadrul acţiunii de ecologizare Let’s Do it România. În judeţ au participat 3500 de voluntari care au adunat peste 3700 de saci de gunoaie.
Voluntarii care au participat la acţiunea de curăţenie au strâns aproape 10 tone de gunoi din zona drumurilor naţionale din judeţul Braşov.
Pe cele 3 zone pe care au acţionat – DN1 Braşov – Predeal, DN1A, în zona Babarunca – Cheia şi DN73A între Râşnov şi Predeal, au beneficiat şi de sprijinul logistic al DRDP Braşov. Câţiva voluntari din Predeal au rămas şocaţi de ce au găsit pe marginea drumului şi de atitudinea şoferilor care treceau prin zonă.

Voluntarii au găsit cantităţi impresionante de deşeuri în ciuda faptului că angajaţii DRDP Braşov adună gunoaiele din parcări și de pe marginea drumului de cel puţin două ori pe săptămâna. Drumarii găsesc frecvent aici deşeuri provenite din construcţii, aparatura electro-casnică stricată sau mobilier vechi. Şi alte instituţii au participat cu angajaţii la acţiunea de ecologizare de duminică.

Peste 338 000 de voluntari au participat la Ziua de Curăţeniei Naţională de pe 15 septembrie în întreaga ţară. O primă estimare arată că s-au strâns 467.453 saci cu deşeuri în România.
În topul judeţelor cu cei mai mulţi voluntari se regăsesc judeţele Maramureş, Botoşani şi Bihor.
În judeţul Braşov au participat 3500 de voluntari care au adunat peste 3700 de saci de gunoaie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.