Bilanț admitere la Universitatea Transilvania – șase absolvenţi de liceu de 10...

Bilanț admitere la Universitatea Transilvania – șase absolvenţi de liceu de 10 „curat” şi multe medii de 9…

0 182

Este evidenţa cu care se laudă la înscrieri oficialii Universităţii Transilvania. Dacă la unele facultăţi concurenţa a fost acerbă, altele vor avea zeci de locuri inclusiv „fără taxă”, pentru sesiunea de toamnă

Este evidenţa cu care se laudă la înscrieri oficialii Universităţii Transilvania. Dacă la unele facultăţi concurenţa a fost acerbă, altele vor avea zeci de locuri inclusiv „fără taxă”, pentru sesiunea de toamnă. Proaspeţii studenţi şi-au aflat mediile abia miercuri seara târziu, după ce site-ul Universităţii nu a putut fi accesat toată ziua.

Dacă vechiul site al Universităţii nu a avut astfel de probleme, iată că noul site a căzut la primul aflux masiv de accesări. La sesiunea de vară a admiterii, Universitatea Transilvania se laudă că a „cules” un număr record de absolvenţi de liceu de 10 „curat”.

Cei 6 studenti de 10 au fost acceptaţi la Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor, Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, unde au intrat două medii de 10, Drept, Sociologie şi Comunicare, tot cu două medii de 10.00.
De altfel, acestea au fost şi cele mai inaccesibile facultăţi pentru cei cu medii mici, pentru că locurile bugetate au fost ocupate cu medii peste 8 şi 9.

Concurenţă mare a fost şi la Psihologie, unde ultima medie bugetată a fost 9,30. Singura care nu a afişate încă rezultatele este Facultatea de Medicină, care îşi va selecta studenţii în urma probei de concurs, care va avea loc săptămâna viitoare.

După sesiunea de admitere din vară, la mai multe facultăţi au rămas încă locuri libere, cele mai multe cu taxă. Sunt însă şi facultăţi precum Ingineria Lemnului şi Silvicultură şi Exploatări Forestiere care au multe locuri bugetate. Acestea vor fi scoase în sesiunea de admitere din septembrie.
Acum, candidaţii declaraţi admişi trebuie să-şi confirme locul.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.