Bani pentru spitalele brasovene si in 2016

Bani pentru spitalele brasovene si in 2016

0 452

Consiliul Judetean a alocat pentru cele 6 unitati spitalicesti pe care le are in administrare aproape 6 milioane de lei, care vor ajunge la spitale pana in luna iunie. Consilierii judeteni spera ca dupa rectificarea bugetara sa mai aloce inca 5 milioane de lei si vor sa acceseze fonduri europene pentru a face din Spitalul de Pediatrie cel mai performant spital de acest gen din tara

Consiliul Judetean a alocat pentru cele 6 unitati spitalicesti pe care le are in administrare aproape 6 milioane de lei, care vor ajunge la spitale pana in luna iunie. Consilierii judeteni spera ca dupa rectificarea bugetara sa mai aloce inca 5 milioane de lei si vor sa acceseze fonduri europene pentru a face din Spitalul de Pediatrie cel mai performant spital de acest gen din tara.
Din cele 5,8 milioane de lei alocate, jumatate revine Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, care primeste cei mai multi bani. Suma a fost solicitata pentru achizitionarea de aparatura medicala, pentru studiul de fezabilitate necesar reabilitarii, modernizarii si dotarii Unitatii de Primiri Urgente.spital judetean neculoiu
Banii vor acoperi si studiul de fezabilitate pentru eficientizarea energetica a unui corp al Spitalului Astra si al Spitalului Tractorul, care apartin tot de Spitalul Judetean. Spitalul de Obstetrica si Ginecologie va primi 1,7 milioane de lei, Spitalul de Psihiatrie si Neurologie 800.000 de lei iar spitalul de Boli infectioase 55.000 de lei.
Pentru Spitalul Clinic de Copii au fost alocat o jumatate de milion de lei. Din acesti bani se va face o reparatie capitala a Sectiei de Chirurgie si se va cumpara aparatura medicala. Consiliul Judetean are de gand sa acceseze fonduri europene,si sa realizeze din Spitalul de Pediatrie cel mai modern spital pentru copii din tara.
Unele spitale au si buget propriu pentru anul 2016. Spitalul Judetean are aproape 6 milioane de lei din venituri proprii, Spitalul de Psihiatrie peste un milion de lei iar Spitalul de Copii 600.000 de lei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.