Bal de caritate pentru Prima Scoala Romaneasca

Bal de caritate pentru Prima Scoala Romaneasca

Clubul Rotary Kronstadt Brasov organizeaza evenimentul pentru a strange fonduri necesare reparatiilor Casei „Ioan Barac” a carei stare se inrautateste pe zi ce trece. Pe langa reabilitarea acoperisului si incaperilor care adapostesc mii de documente valoroase, clubul si-a propus modernizarea Primei Scoli Romanesti

Clubul Rotary Kronstadt Brasov organizeaza evenimentul pentru a strange fonduri necesare reparatiilor Casei „Ioan Barac” a carei stare se inrautateste pe zi ce trece. Pe langa reabilitarea acoperisului si incaperilor care adapostesc mii de documente valoroase, clubul si-a propus modernizarea Primei Scoli Romanesti.
Farmecul vechi al institutiei va ramane neschimbat chiar si dupa introducerea unui sistem de QR-coduri pentru cele mai importante obiective muzeale cu informatii despre exponate, un tur virtual al muzeului sau o tiparnita moderna. Toate ii vor face pe turisti si vizitatori sa lase o suma de bani pentru autointretinerea muzeului.
„Balul de absolvire al Primei Scoli Romanesti” va avea loc vineri, 20 mai, de la ora 19.00, la un hotel de patru stele, unde sunt asteptati circa 180 de invitati. Seara va fi plina de momente artistice traditionale oferite de Cvintetul Anatoly dar si alti artisti. Va avea loc o licitatie unde se vor vinde la cele mai bune preturi tablouri, excursii in strainatate, produse ale creatorilor de moda, vinuri si ciocolata de colectie.
Artisti si cantareti precum Adrian Daminescu, Corina Chiriac, Laura Cosoi, Mihaela Tatu, Bebe Cotimanis si multi altii, sustin cauza strangerii de fonduri pentru muzeu. Clubul Rotary Krondstadt vrea sa organizeze si o scoala de vara pentru elevi intre 10 si 12 ani, care sa invete la muzeu despre „Evolutia mijloacelor de comunicare in masa, de la tiparnita, la Facebook si Twiter” si sa realizeze un videoclip profesionist in limbile romana si engleza pentru promovarea institutiei.casa barac1
Arhiva Primei Scoli Romanesti este alcatuita din peste 30 de mii de documente si 6.000 de carti vechi din sec. XI-XVI si este pastrata in Casa Barac, cladire de la 1773, nereparata vreodata si care sta sa se prabuseasca.
Prof. pr. Vasile Oltean, directorul Prima Scoala Romaneasca, crede ca e singura formula prin care poate depasi acest impas in care se gasesc cartile care necesita un microclimat special dupa ce au reusit sa supravietuiasca atatea sute de ani in podul bisericii.
Si pensionarii din Schei au venit la preotul Oltean sa doneze cate 10-20 de lei.
Un copil de clasa a patra l-a impresionat cel mai mult pe directorul muzeului, dupa ce s-a dus din clasa in clasa si a strans 2000 de lei maruntis, in monede de 50 de bani si de un leu.
Toti cei care vor sa ajute financiar la reabilitarea Casei Barac sunt asteptati la sediul Muzeului Prima Scoala Romaneasca, din Piata Unirii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.