Atentie brasoveni! De luni se reatribuie locurile de parcare!

Atentie brasoveni!
De luni se reatribuie locurile de parcare!

0 766

Licitatiile de reatribuire a locurilor de parcare din municipiul Brasov incep de saptamana viitoare. Primii care vor putea sa cumpere pentru cinci ani un loc de parcare de resedinta sunt locuitorii zonei Astra I si Drumul Cernatului. Numarul solicitarilor pentru un loc de parcare este mare pentru toate cartierele. Prima procedura de licitatii se va incheia in iulie iar cea de-a doua se va desfasura din septembrie pana in luna noiembrie

Licitatiile de reatribuire a locurilor de parcare din municipiul Brasov incep de saptamana viitoare. Primii care vor putea sa cumpere pentru cinci ani un loc de parcare de resedinta sunt locuitorii zonei Astra I si Drumul Cernatului. Numarul solicitarilor pentru un loc de parcare este mare pentru toate cartierele. Prima procedura de licitatii se va incheia in iulie iar cea de-a doua se va desfasura din septembrie pana in luna noiembrie.
In municipiul Brasov sunt 42.500 de locuri de parcare de resedinta, din care doar 34.300 sunt atribuite legal, prin participarea la licitatii.
Restul, aproape 8.200 sunt declarate libere, dar de fapt sunt ocupate ilegal de ceilalti locuitori ai cartierelor. Drept urmare, de luni, de la ora 10.00, va incepe prima etapa de reatribuire a locurilor de parcare vacante in cartierul Astra I si Drumul Cernatului.
Procedura de licitatie va continua in fiecare zi de luni a saptamanii, de la ora 10.00, pana in luna iulie. A doua etapa va incepe la mijlocul lunii septembrie si va dura pana in noiembrie. Fiecare brasovean trebuie sa solicite locul de parcare printr-o cerere dupa care e nevoie sa participe la licitatia publica.
In data de 9 mai si in 19 septembrie sunt asteptati la licitatii locuitorii din zona Astra I si Drumul Cernatului, in 23 mai si 26 septembrie, cei din zona Astra II, in 30 mai si 3 octombrie cei care locuiesc in cartierloc parcareul Florilor, Craiter si Scriitorilor iar in 13 iunie si 10 octombrie cei din Centrul Nou, incluzand zona Garii, Grivitei, Harmanului, Toamnei dar si alte strazi din zona.
In data de 27 iunie si 17 octombrie se va realiza licitatia de reatribuire a locurilor de parcare libere in zona Centrului Nou II, Schei si Zona Istorica, in 4 iulie si 24 octombrie in zona Tractorul, Posada, Codrul Cosminului si Tudor Vladimirescu, in 11 iulie si 31 octombrie in zona Triaj, Timis-Triaj, Fundatura Harmanului si Bartolomeu iar in 18 iulie si 7 noiembrie, va avea loc reatribuirea locurilor ramase libere in cartierul Valea Cetatii si in Noua- Darste.
Pentru informatii complete in legatura cu programarea licitatiilor si a zonelor, brasovenii trebuie sa se intereseze la Primarie si in presa brasoveana. In prezent, se lucreaza si la terminarea documentatiei pentru scoaterea la licitatie a locurilor publice pentru care nu se percepe taxa. De cei care ocupa ilegal locurile de parcare neatribuite au grija politistii locali brasoveni, care au aplicat in acest an peste 200 de amenzi.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.