Atacul cibernetic a fost prevenit la Primărie

Atacul cibernetic a fost prevenit la Primărie

0 397

Primăria Municipiului Braşov nu a fost afectată de atacul cibernetic de la sfârşitul săptămânii. IT-iştii municipalităţii îşi iau tot timpul măsuri pentru prevenirea unor astfel de incidente tocmai pentru ca activitatea să se poată desfăşura normal şi cetăţenii să nu fie afectaţi.

Primăria Municipiului Braşov nu a fost afectată de atacul cibernetic de la sfârşitul săptămânii. IT-iştii municipalităţii îşi iau tot timpul măsuri pentru prevenirea unor astfel de incidente tocmai pentru ca activitatea să se poată desfăşura normal şi cetăţenii să nu fie afectaţi. Informaticienii primăriei au venit şi în weekend la muncă pentru a se asigura că niciun calculator nu este afectat de atacul cibernetic care a întrerupt activitatea mai multor instituţii importante din ţară.
Şefa Direcţiei Tehnologii Informaţionale şi Servicii Electronice, Gabriela Vlad, spune că municipalitatea nu a fost afectată de acest atac al hackerilor pentru că ţine mult la securitatea echipametelor. Pentru ca reţeaua Primăriei să nu aibă de suferit, angajaţii direcţiei au venit în weekend la muncă şi au făcut verificări suplimentare şi back-up-uri pentru toate bazele de date.
Pe lângă back-up-uri, reţeaua este protejată antivirus, antispamware şi antifishing. Gabriela Vlad spune că aceste atacuri sunt urmate de solicitări de curăţare a discurilor chiar ale celor care le-au lansat, în schimbul unor sume de bani. Secialiştii municipalităţii nu ar avea, însă, încredere în asemenea oferte. Edilii spune că atacuri de mică amploare au loc aproape permanent asupra reţeşei instituţiei, dar niciunul nu a fost comparabil ca amploare cu cel înregistrat în weekend.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.