Arie protejată, găzduită la muzeu!

Arie protejată, găzduită la muzeu!

La 30 de kilometri de Braşov, aria protejată Natura 2000 Dumbrăviţa - Rotbav - Măgura Codlei are câteva exemplare de păsări sălbatice pe care nu le veţi mai vedea în alte colţuri de ţară. Pe acestea le găsiţi şi la Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului,

La 30 de kilometri de Braşov, aria protejată Natura 2000 Dumbrăviţa – Rotbav – Măgura Codlei are câteva exemplare de păsări sălbatice pe care nu le veţi mai vedea în alte colţuri de ţară. Pe acestea le găsiţi şi la Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului, într-o nouă expoziţie ce vrea să promoveze şi patrimoniul natural ce trebuie protejat.
În expoziţia de la Muzeu veţi putea vedea fotografii ale păsărilor, dar şi exponate – păsări împăiate sau cuiburi, din colecţia Muzeului Facultăţii de Silvicultură şi Exploatări Forestiere Braşov.
Expoziția își propune să atragă atenția asupra importanței conservării faunei și a habitatelor naturale, ca parte a patrimoniului local, prezentând publicului diversitatea speciilor de păsări sălbatice întâlnite la numai 30 km de Brașov, în aria protejată Natura 2000 Dumbrăviţa – Rotbav – Măgura Codlei, dar și alte părți ale Țării Bârsei.
Fotografiile au fost realizate de fotograful și ornitologul amator Bogdan Ciungara.
Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului propune, cu această ocazie, și o incursiune în istoria ornitologiei la Braşov, din sec. al XIX-lea până în prezent, cu prezentarea unor personalități notabile.
Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii august.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.