Apel pentru vaccinarea copiilor impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei

Apel pentru vaccinarea copiilor impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei

0 360

Dupa ce in Cluj si Bistrita Nasaud a fost declarate focare de rujeola, Ministerul Sanatatii mobilizeaza medicii sa desfasoare in regim de urgenta campanii de vaccinare cu vaccin ROR. Si la Brasov, unde exista doar cazuri izolate, medicii epidemiologi, impreuna cu medicii de familie, trebuie sa intensifice actiunile de vaccinare si de recuperare a copiilor nevaccinati

Dupa ce in Cluj si Bistrita Nasaud a fost declarate focare de rujeola, Ministerul Sanatatii mobilizeaza medicii sa desfasoare in regim de urgenta campanii de vaccinare cu vaccin ROR. Si la Brasov, unde exista doar cazuri izolate, medicii epidemiologi, impreuna cu medicii de familie, trebuie sa intensifice actiunile de vaccinare si de recuperare a copiilor nevaccinati. In lipsa medicilor scolari, numarul copiilor nevaccinati a crescut considerabil.
Rujeola, oreionul si rubeola sunt boli comune, deosebit de infectioase, care pot genera complicatii severe, inclusiv meningita, inflamarea creierului si surzenie. vaccin1
Pe durata sarcinii pot crea complicatii care afecteaza fatul si se poate ajunge chiar la avort spontan. In ultimii ani, si numarul vaccinarilor impotriva acestor boli a scazut. La fel ca in alte judete si la Brasov doar o parte din cei care ar trebui sa fie vaccinati se si imunizeaza.
Potrivit dr. Camelia Defta, director adjunct DSP Brasov, comparativ cu anii precedenti, rata de vaccinare a mai scazut procentual, deoarece sunt persoane care refuza vaccinarea, sunt persoane plecate din tara sau care provin din comunitati cu probleme.
Deficitul de medici scolari a determinat autoritatile sa modifice schema de vaccinare. Consecinta este ca vaccinul ROR nu se mai face in scoli ci la medicii de familie.
Specialistii de sanatate publica sustin ca vaccinarea antirubeolica, antioreion si antirujeolica reprezinta cea mai eficienta metoda de prevenire a cazurilor de imbolnavire. Ministerul Sanatatii recomanda parintilor sa solicite medicilor de familie vaccinarea copiilor, pentru a le proteja sanatatea.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.