Aparat RMN nou la Spitalul Judeţean

Aparat RMN nou la Spitalul Judeţean

0 384

După ce în ultimii doi ani s-au investit sume considerabile pentru achiziţia de aparatură de ultimă generaţie, spitalul va fi dotat în curând şi cu un aparat de rezonanţă magnetică nucleară ultraperformant

După ce în ultimii doi ani s-au investit sume considerabile pentru achiziţia de aparatură de ultimă generaţie, spitalul va fi dotat în curând şi cu un aparat de rezonanţă magnetică nucleară ultraperformant. Spitalul va beneficia şi de un sistem de tehnologie medicală de imagistică cu ajutorul căreia medicii vor putea pune mult mai uşor un diagnostic şi vor putea solicita opinii altor specialişti din ţară şi străinătate.

Proiectul de investiţii are o valoare de 250 de milioane de euro şi se realizează printr-un împrumut de la Banca Mondială. Actualul aparat de RMN al secţiei de Radiologie Imagistică vechi din 2002, depăşit fizic şi moral va fi în sfârşit înlocuit
De altfel, achiziţia noului RMN vine să întregească investiţiile realizate de spital, din venituri proprii dar şi din fondurile puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean.
Potrivit lui Marius Leonte, purtător de cuvânt SCJU Braşov, 2016-2017 au fost ani foarte buni referitor la investiţiile care s-au făcut la Spitalul Judeţean – achiziţionarea unui CT ultraperformant din venituri proprii şi a unor aparaturii în valoare de 6.120.000 de lei. De asemenea, cu ajutorul Consiliului Judeţean, care a participat cu circa 10 milioane de lei s-au dotat numeroase secţii.
Veştile bune continuă să sosească pentru pacienţi.
Braşovul se numără printre oraşele care vor avea şi secţie UPU nouă. Acelaşi acord de împrumut cu Banca Mondială prevede extinderea şi modernizarea secţii de urgenţe pe actualul amplasament al birourilor administrative, al bucătăriei şi fostei spălătorii, spune senatorul PSD dr. Florin Orţan.
Din fonduri proprii Spitalul Judeţean a primit anul trecut un computer tomograf
Noul aparat RMN va ajunge la Braşov în primele trei luni ale acestui an spun oficialii din Ministerul Sănătăţii. Va dura însă două trei luni apoi până când vechiul aparat va fi demontat şi va fi montat cel nou. În această perioadă serviciile vor fi externalizate către operatorii privaţi din domeniu.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.