Apa potabila si corturi de prim-ajutor impotriva caniculei

Apa potabila si corturi de prim-ajutor impotriva caniculei

Temperaturile tot mai ridicate au determinat autoritatile locale sa ia masuri de protejare a populatiei impotriva caniculei si secetei prelungite la nivelul judetului Brasov. In cele 3 luni de vara, brasovenii vor avea la dispozitie apa potabila si corturi amenajate special pentru acordarea primul ajutor.

Temperaturile tot mai ridicate au determinat autoritatile locale sa ia masuri de protejare a populatiei impotriva caniculei si secetei prelungite la nivelul judetului Brasov. In cele 3 luni de vara, brasovenii vor avea la dispozitie apa potabila si corturi amenajate special pentru acordarea primul ajutor. De multe ori, temperaturile foarte ridicate ii pot afecta grav pe oameni.
Fie din lipsa apei ori din cauza expunerii indelungate la soare, persoanele pot acuza stari de rau. In aceasta perioada, farmaciile din oras vor fi dotate cu apa potabila, iar in zonele aglomerate ale orasului, vor fi amplasate corturi unde se va putea acorda primul ajutor.canicula1
Prefectul Ciprian Bancila spune ca va afisa si pe site-ul prefecturii lista cu farmaciile unde cetatenii pot sa bea apa potabila.
De o atentie sporita din partea autoritatilor locale vor beneficia si zonele cu multi turisti.
Hotelurile, restaurantele, barurile si oricare alta unitate comerciala vor fi verificati in permanenta cu privire la starea produselor alimentare pe care le comercializeaza pe timul verii. In zonele cu multi turisti vor fi suplimentate efectivele politiei si jandarmeriei, cei de la Directia de Sanatate Publica, de la Directia Sanitara Veterinara si de la OPC vor merge in zonele cu tabere scolare pentru a preveni riscurile de infectii.
Pe durata caniculei, angajatorii sunt obligati sa ia masuri de protectie a lucratorilor, printre acestea fiind asigurarea a cel putin doi litri de apa pentru fiecare persoana, reducerea activitatii in aer liber si alternarea perioadelor de lucru cu pauze in locuri umbrite.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.