Apă la robinete în tot Brasovul încă de marți seara

Apă la robinete în tot Brasovul încă de marți seara

0 179

Echipele Companiei Apa au reușit să repare conducta de aducțiune Ciucaș, smulsă de viiturile din ultimele zile şi au readus Uzina de apă potabilă la 70% din capacitatea de funcţionare

Echipele Companiei Apa au reușit să repare conducta de aducțiune Ciucaș, smulsă de viiturile din ultimele zile şi au readus Uzina de apă potabilă la 70% din capacitatea de funcţionare.
Ca urmare a precipitaţiilor abundente înregistrate în ultimele zile, turbiditatea apei din lacul Târlung a crescut la un nivel extraordinar de mare.

S-au înregistrat chiar valori de 100 de ori mai mari decât valoarea la care apa trebuie livrată către populație, spune Gabriela Mățău, șef laborator Apă Potabilă Compania Apa.
De dimineața la Uzina de apă de la Târlung se reușea livrarea a 700 de litri pe secundă însă din cauza traseului lung de rețea apa ajunge în municipiu cam cu 4 ore mai târziu.

Reprezentanții Companiei Apa admit că la etajele superioare ale blocurilor apa va ajunge mai greu dar dau asigurări că apa este potabilă.
Din cauza viiturilor conducta de aducţiune Ciucaş a fost grav avariată odată cu distrugerea unei porțiuni de 200 de metri de mal al râului Târlung.

Municitorii au lucrat la foc continuu pentru a o repune în funcțiune încă de ieri după-amiaza. Până să ajungă în locuințele din Noua, Dârste și Astra a mai durat însă câteva ore.
Brașovul s-a mai confruntat cu o situație similară și în martie anul acesta însă atunci turbiditatea apei din barajul Târlung nu a fost chiar atât de mare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.