Angajatii Tetkron sunt amenintati cu concedierea

Angajatii Tetkron sunt amenintati cu concedierea

0 466

Peste 100 de angajati ai Tetkron au primit preaviz de concediere, cu data de 1 iulie. Masura vine dupa ce reprezentantii Municipalitatii, in subordinea careia se afla compania, au anuntat ca intentioneaza sa infiinteze un serviciu public pentru transportul si distributia agentului termic, in cadrul Primariei.

Peste 100 de angajati ai Tetkron au primit preaviz de concediere, cu data de 1 iulie. Masura vine dupa ce reprezentantii Municipalitatii, in subordinea careia se afla compania, au anuntat ca intentioneaza sa infiinteze un serviciu public pentru transportul si distributia agentului termic, in cadrul Primariei. In consecinta, Tetkron va fi acreditata doar pentru partea de productie a agentului termic. SC Tetkron SRL nu mai distribuie apa calda din luna aprilie, dupa ce in decembrie 2015 a ramas fara licenta de functionare, pe motiv ca inregistreaza pierderi financiare. La momentul incetarii distributiei, in aprilie, Tetkron avea o datorie de 13,7 milioane lei catre producatorul de agent termic Bepco. Inainte de oprirea apei calde, in sistemul centralizat mai erau bransate in jur de 12.000 de apartamente.
Decizia de disponibilizare colectiva a fost aprobata de consilierii locali din mandatul anterior, printr-o hotarire a Adunarii Generale a Asociatilor, adoptata in luna aprilie. Contractele de munca ale angajatilor ar urma sa inceteze la data de 28 iulie. In mod normal, ei ar avea dreptul la salarii compensatorii, dar SC
Tetkron SRL, care avea in luna aprilie a acestui an, aproximativ 180 de angajati, nu are buget. Noul viceprimar al municipiului Brasov, Costel Mihai, care a preluat in atributii si coordonarea Tetkron din partea Executivului Primariei, a confirmat intentia de a pastra societatea doar pentru partea de productie si trecerea componentei de transport si distributie a agentului termic in subordinea unui serviciu public nou infiintat. Vineri, 8 iulie, presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea Serviciilor Comunitare se va afla la Brasov, pentru o discutie pe tema Tetkron.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.