ANAF ii va bzunari pe chelneri dupa bacsis

ANAF ii va bzunari pe chelneri dupa bacsis

0 520

Bacsisul impozitat si evidentiat pe un bon separat ii nemultumeste si pe ospatari dar si pe patronii de restaurante. Toti angajatii care primesc bacsis vor trebui sa raporteze, in scris, cati bani au cand intra in tura. Patronii vor fi obligati sa tina un registru cu banii personali ai angajatilor, separat de bacsisuri, care va fi aratat inspectorilor de la Fisc

Bacsisul impozitat si evidentiat pe un bon separat ii nemultumeste si pe ospatari dar si pe patronii de restaurante. Toti angajatii care primesc bacsis vor trebui sa raporteze, in scris, cati bani au cand intra in tura. Patronii vor fi obligati sa tina un registru cu banii personali ai angajatilor, separat de bacsisuri, care va fi aratat inspectorilor de la Fisc. Proprietarii de localuri brasoveni spun ca nu pot face politie cu angajatii lor.

Chiar daca s-au conformat noilor prevederi legale si si-au pus la punct casa de marcat cu butonul special pentru bacsis, patronii de restaurante sustin ca nu-si vor putea controla angajatii permanent iar toata tarasenia bonului fiscal pentru bacsis va fi enervanta si pentru clienti.

gdgStefan Mitu, administratorul unei pizzerii din Centrul istoric, spune ca nu poate sa aiba controlul asupra angajatului incat acesta sa-si marcheze bacsisul si cred ca clientul nu va mai avea rabdarea sa stea dupa al doilea bon.

Salariul ospatarilor este, in majoritatea cazurilor, cel minim pe economie iar noua lege nu face decat sa-i puna pe picior de plecare.

Guvernul vrea si un registru cu banii personali ai angajatilor, separat de bacsisuri, care va fi aratat inspectorilor de la Fisc. Masura ii pune din nou in situatii imposibile pe proprietarii de localuri.

Angajatii vor fi obligati sa prezinte, la solicitarea organelor de control, sumele de bani aflate asupra lor, atunci cand se afla in incinta unde isi desfasoara activitatea si in timpul programului de lucru. Cei care refuza sa prezinte aceste sume de bani vor primi, din 8 mai, amenzi de 1.250 de lei. Totusi inspectorii va trebui sa se inteleaga de buna voie cu ospatarii pentru ca nu au dreptul sa faca le faca acestora perchezitii corporale.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.