Americanii, romanii si britanicii se antreneaza impreuna la Cincu

Americanii, romanii si britanicii se antreneaza impreuna la Cincu

0 495

Peste 1500 de militari romani, americani si britanici se antreneaza in aceste zile in poligonul de la Cincu. Exercitiul SARMIS-16 urmareste sa imbunatateasca modul in care soldatii din cele 3 armate colaboreaza, astfel incit sa poata reactiona in orice situatie

Peste 1500 de militari romani, americani si britanici se antreneaza in aceste zile in poligonul de la Cincu. Exercitiul SARMIS-16 urmareste sa imbunatateasca modul in care soldatii din cele 3 armate colaboreaza, astfel incit sa poata reactiona in orice situatie.
Detonarile de obiective inamice sunt doar unul din exercitiile pe care le desfasoara in aceste zile cei peste 1200 de soldati romani, 150 britanici si 200 de americani. Acestia folosesc toate categoriile de armament si masini de lupta din dotarea celor trei armate.
Exercitiul a fost considerat un succes de catre toate cele trei parti aliate participante.
Gen. dr. Nicolae Ciuca, seful Statului Major al Armatei, considera ca fortele romane sunt pregatite oricand sa isi indeplineasca misiunile si detin o stare tehnica la nivelul tuturor echipamentelor care sa le permita sa desfasoare actiuni in teren mediu framantat.
Lt. col. Alexander Deraney, comandantul Batalionului Geniu din americani cincu1cadrul Regimentului 2 Cavalerie al SUA este de parere ca buna colaborare dintre aliati le-a permis sa poata opera la acest nivel si sa se cunoasca mai bine unii pe ceilalti, ca aliati si prieteni
Printre militarii americani s-a aflat si unul de origine romana. Catalin Radulescu este de 8 ani in armata Statelor Unite.
Este comandant al unei companii de sprijin si vine pentru a doua oara in aceasta calitate in Romania.
Exercitiul SARMIS-16 a inceput pe 6 iunie si se va incheia sambata. Scopul exercitiului este a intari cooperarea intre tarile membre NATO, atat la nivelul statelor majore, cat si la nivelul militarilor de pe campul de lupta.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.