Ambulanţierii se plâng de amputarea salariilor şi starea maşinilor

Ambulanţierii se plâng de amputarea salariilor şi starea maşinilor

0 318

Angajaţii Ambulanţei Braşov au protestat timp de o oră, fără a întrerupe activitatea. Chiar în toiul protestului, o echipă a plecat la o urgenţă. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul, de la 1 ianuarie, în ciuda promisiunilor guvernanţilor, salariile lor vor fi mai mici

Angajaţii Ambulanţei Braşov au protestat timp de o oră, fără a întrerupe activitatea. Chiar în toiul protestului, o echipă a plecat la o urgenţă. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul, de la 1 ianuarie, în ciuda promisiunilor guvernanţilor, salariile lor vor fi mai mici. Marile probleme sunt însă legate însă de lipsa de personal şi de faptul că se deplasează cu maşini vechi, pe care trebuie să le repare aproape zilnic.
Mare parte din maşinile Ambulanţei Braşov au fost aduse în 2011, alte 3 în 2014. În tot judeţul, parcul auto al Ambulanţei are 60 de maşini, majoritatea vechi de 10 ani, spune
Liviu Stelea, manager SAJ Braşov.
O altă durere a angajaţilor este lipsa de personal, boală cronică deja. Înainte de 2008 lucrau în Ambulanţă peste 300 de oameni, al căror număr a scăzut acum la 260. Se lucrează câte 12 ore şi se fac şi ore suplimentare.
Pentru că nu sunt suficienţi oameni, echipajele ajung la solicitări cu întârziere, recunoaşte Georgiana Loredana Toflea, asistent medical principal SAJ Braşov, care spune că nu de puţine ori angajaţii Ambulanţei au fost agresaţi fizic de către aparţinători.
Astfel de mitinguri de protest au avut loc în toate staţiile de Amulanţă din ţară. Sindicaliştii aşteaptă un răspuns de la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale până în 4 octombrie; dacă nu le vor fi soluţionate cererile ameninţă chiar cu greva.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.