AMB, voluntari si jandarmi la ecologizarea Tampei

AMB, voluntari si jandarmi la ecologizarea Tampei

Sute de voluntari care au participat vineri la ecologizarea Muntelui Tampa. Inarmati cu manusi, lopeti, saci de gunoi si alte instrumente necesare curateniei, cei peste 200 de voluntari s-au impartit in mai multe echipe si au curatat toata aria protejata de gunoaiele abandonate de turisti.

Sute de voluntari care au participat vineri la ecologizarea Muntelui Tampa. Inarmati cu manusi, lopeti, saci de gunoi si alte instrumente necesare curateniei, cei peste 200 de voluntari s-au impartit in mai multe echipe si au curatat toata aria protejata de gunoaiele abandonate de turisti. Actiunea a facut parte din campania „Prietenii Muntelui Tampa”, demarata de Agentia Metropolitana Brasov.
Printre cei care s-au alaturat campaniei de ecologizare a muntelui Tampa s-au numarat si jandarmii brasoveni.
Potrivit maiorului Ciprian Aldea, purtator de cuvant IJJ Brasov, atunci cand jandarmii montani patruleaza pe traseele montane, ajuta inclusiv la cartografierea zonelor cu gunoaie si deseuri menajere.
Multi dintre turistii care strabat potecile masivului uita ca activitatile umane trebuie sa se desfasoare in parteneriat cu natura. Dealul Melcilor este un loc foarte frecvent vizitat de catre turisti care, din pacate, isi lasa bunul simt la intrare in aria protejata, iar gunoaiele le fac uitate in interiorul acesteia.gunoaie-padure1
Muntele Tampa are statut de arie protejata inca din 1962. In anul 2000 a fost declarat rezervatie de interes national, iar din 2007 este sit de importanta comunitara, cu suprafata de 214 hectare, parte din reteaua Natura2000. Aria protejata este astazi amenintata de turismul iresponsabil, poluarea cu deseuri, recoltarea speciilor de plante, accentuarea conflictelor om-animal, efectele schimbarilor climatice si extinderea zonei urbane in salbaticie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.