Alocări între 100.000 și 400.000 de lei pentru 58 de localități din...

Alocări între 100.000 și 400.000 de lei pentru 58 de localități din județ

0 143

Peste 9 milioane de lei au fost repartizați localităților din județul Brașov la rectificarea bugetară, în funcție de proiectele pentru care era necesar să asigure cofinanțare, pentru plata arieratelor și pentru susținerea programelor de dezvoltare locală

Peste 9 milioane de lei au fost repartizați localităților din județul Brașov la rectificarea bugetară. În funcție de proiectele pentru care era necesar să asigure cofinanțare, pentru plata arieratelor și pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, consiliul județean a alocat celor 58 de localități din județ sume cuprinse între 100.000 de lei și 400.000 de lei.
Consiliul județean a împărțit ieri la ședința ordinară cele 9.6 milioane de lei din cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale din cota la dispoziția administrației județene. Modul în care au fost împărțiți banii a iscat din nou polemici între consilierii județeni.

Pesedistul Radu Mitric a dorit să ştie de ce comuna Draguș, care are un singur sat, a primit 150.000 de lei, în timp ce comuna Sâmbăta de Sus, tot cu un singur sat, a primit 100.000 de lei. În replică, șeful comisiei economice liberalul Mihai Veștea susține că s-a ținut cont de mai multe criterii atunci când s-au stabilit sumele pentru fiecare localitate.

Au primit într-adevăr mai puțin unele localități însă doar cele cărora de la bugetul de stat li s-au alocat direct sume mai mari. În plus, sa ţinut cont de proiectele pe care le derulează fiecare localitate.
Cele mai mari sume vor ajunge la Prejmer și Ticuș – câte 400.000 de lei fiecare.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.