Aleea de sub Tâmpa va deveni pietonală

Aleea de sub Tâmpa va deveni pietonală

0 171

Autocarele turistice care aglomerează acum aleea vor debarca turiştii în Livada Poştei după care se vor retrage la o parcare din Bartolomeu, în zona fostului stadion municipal

Autocarele turistice care aglomerează acum aleea vor debarca turiştii în Livada Poştei după care se vor retrage la o parcare din Bartolomeu, în zona fostului stadion municipal. Este una dintre soluţiile găsite de comisia de circulaţie din cadrul Primăriei.
Comisia de Circulaţie propune transformarea Aleii de sub Tâmpa într-un pietonal.
În prezent, sub Tâmpa se află parcarea pentru autocarele turistice care vin la Braşov iar zona este din ce în ce mai folosită şi de maşini. Este motivul pentru care edilii se gândesc să dispună îmbarcarea şi debarcarea în Livada Poştei.
Propunerea propriu-zisă va fi implementată după o analiză de trafic.

După amenajarea în zona din Livada Poştei a unui loc pentru îmbarcarea şi debarcarea turiştilor, circulaţia va fi restricţionată sub Tîmpa iar aleea va fi transformată în pietonal şi loc pentru evenimente. 
Tot pentru resistematizarea traficului comisia de circulaţie a avizat o propunere care vizează zona dintre Modarom şi Colegiul Naţional Unirea.

Proiectul va predea, de asemenea, reamenajarea unei insule pentru pietoni şi înlocuirea îmbrăcăminţilor asfaltice de pe strada Apollonia Hirscher cu dale din piatră cubică. S-a propus şi reamenajarea zonei transformatorului, prin realizarea unui «mini-parc», cu arbori şi spaţii verzi.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.