Aglomerație de august la Evidența Populației

Aglomerație de august la Evidența Populației

0 161

Zeci de persoane de așează la rând dis de dimineață pentru a ridica bonurile de ordine pentru eliberarea unor noi cărți de identitate, înregistrarea nașterilor sau a deceselor, pentru a solicita divorțul sau pentru a-și transcrie documentele obținute în alte state

Aglomerația de august la Serviciul Public de Evidență a Persoanelor se confirmă şi anul acesta. Zeci de persoane de așează la rând dis de dimineață pentru a ridica bonurile de ordine pentru eliberarea unor noi cărți de identitate, înregistrarea nașterilor sau a deceselor, pentru a solicita divorțul sau pentru a-și transcrie documentele obținute în alte state.
Cel mai aglomerat este la buletine, unde unii brașoveni sunt nevoiți să aștepte ore bune pentru a putea depune actele.

Aflați în concediu în țară, sute de brașoveni care lucrează în străinătate îşi schimbă buletinul în această lună. Asta face ca la Evidența Populației să se formeze cozi mai ales la primele ore ale dimineții atunci când se eliberează bonurile de ordine.
In plus, cum postul Sfintei Marii s-a terminat, este perioada in care se oficiaza multe casatorii, iar unul dintre soti isi schimba numele de familie.
Numai în primele trei zile după postul Sfintei Maria s-au oficiat căsătorii cât într-o lună obișnuită, confirmă George Roșca , director executiv SPCLEP.

Numărul lucrătorilor a fost suplimentat iar din luna septembrie se va înfiinţa un ghișeu pentru cei care fac programări online.
Fără bonuri de ordine mulți așteaptă ore bune în speranța că le vor fi preluate dosarele.
În perioada verii, Serviciul Public Comunitar Local de Evidența a Persoanei este cu 30% mai aglomerat decât în restul anului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.