AGA Tetkron mai incearca o data sa deblocheze situatia

AGA Tetkron mai incearca o data sa deblocheze situatia

0 1066

Pe cei debransati nu-i incalzeste deloc faptul ca robinetul a fost inchis nu din cauza debitelor acumulate de Tetkron catre Bepco ci, conform unui comunicat nesemnat facut public de Tetkron, pentru finalizarea unor lucrari de intercontectare. Mai precis, proiectul „Interconexiune retea de transport apa fierbinte Zona Nord – tronson II”,

Brasovenii racordati la sistemul centralizat de termoficare au ramas fara apa calda cu o mai deveme decat ii avertizase Tekron. Desi intreruperea furnzarii agentului termic ar fi trebuit facuta astazi, conform notificarii trimise de catre furnizorul Bepco, sistarea s-a facut inca de ieri dimineata. Pe cei debransati nu-i incalzeste deloc faptul ca robinetul a fost inchis nu din cauza debitelor acumulate de Tetkron catre Bepco ci, conform unui comunicat nesemnat facut public de Tetkron, pentru finalizarea unor lucrari de intercontectare.
Mai precis, proiectul „Interconexiune retea de transport apa fierbinte Zona Nord – tronson II”, realizarea lucrarilor de interconectare cu instalatiile existente, dar si efectuarea reviziilor necesare pentru pregatirea sezonului de iarna 2015 – 2016. De asemenea, pe consumatorii din zonele Tractorul, Garii, 13 Decembrie, Grivitei, Centru Civic, Vlahuta, Gemenii-Zizin, Carfil, Scriitorilor, Valea Cetatii, Astra II si cartier Noua nu-i consoleaza cu nimic ca Tetkron produce in continuare energie termica pentru 4.100 apartamente din zonele Astra I, Bartolomeu Nord, B-dul 15 Noiembrie, Teatru, Avram Iancu.
Daca perioada de debransare este anuntata pana in 15 septembrie, nimeni nu garanteaza insa ca pana atunci se va debloca si situatia facturilor restante de12,4 milioane lei acumulate de Tetkron, reprezentand valoarea energiei termice furnizate de Bepco in perioada ianuarie – iunie 2015. Nici macar Adunarea Generala a Actionarilor, care se intruneste in aceasta dimineata la sediul Tetkron, nu are garantia ca va gasi solutia legala de efectuare a platilor catre furnizorul de agent termic, care trebuie sa-si plateasca la randul sau facturile catre furnizorul de gaz.
Membrii AGA au nevoie de o opinie juridica din parea Societatii de avocatura contractata pentru a lamuri situatia contractelor dintre Tetkron si Bepco, despre care Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice spune ca nu sunt tocmai in regula. tetkron3
Un lucru este sigur: nimeni nu asteapta solutia din partea Consiliului de Administratie, din care doi membri au demisionat iar ceilalti trei au interdictie de la DNA sa se intalneasca sau din partea conducerii operative a Tetkron, demisionara la randul ei de aproape 10 zile.
Pana la iesirea Tetkron din impasul juridic din financiar, fosti si actuali consilieri locali se pregatesc sa dea declaratii la DNA.
Directia Nationala Anticoruptie a solicitat Primariei Brasov componenta nominala a Consiliului Local Brasov in mandatele 2008-2012 si 2012 – prezent, precum si datele de contact ale fostilor si actualilor consilieri din aceste mandate. SC Tetkron SRL este o companie apartinand municipiului Brasov, Consiliul Local fiind asociat cu 98% si RIAL cu 2%, iar din Adunarea Generala a Actionarilor au facut si fac parte toti consilierii locali.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.