Adrian Vestea, Izabela Ambrus si Adrian Gabor conduc de vineri judetul

Adrian Vestea, Izabela Ambrus si Adrian Gabor conduc de vineri judetul

0 827

Vestea a obtinut 20 din cele 31 de voturi valabil exprimate, in timp ce Dunca a adunat 11. iar doua voturi au fost nule. Primul vicepresedinte ai Consiliului Judetean ales a fost liberalul Adrian Gabor, care si-a disputat postul cu Roxana Manzatu de la PSD – in final a fost preferat Gabor cu scorul de 21-12 voturi exprimate de cei 33 de consilieri. Pentru cel de-al doilea post de vicepresedinte au fost trei candidati Izabela Ambrus de la UDMR, Mihai Popa PSD si Ionel Spinean de la PER

Adrian Vestea este noul presedinte al Consiliului Judetean Brasov, ales prin vot secret de catre plenul forului judetean nou constituit. Adrian Vestea a fost propus de catre grupul PNL-PER, cu sprijinul UDMR si al FDGR, in timp ce PSD l-a propus pe Marius Dunca. Vestea a obtinut 20 din cele 31 de voturi valabil exprimate, in timp ce Dunca a adunat 11. iar doua voturi au fost nule.
Primul vicepresedinte ai Consiliului Judetean ales a fost liberalul Adrian Gabor, care si-a disputat postul cu Roxana Manzatu de la PSD – in final a fost preferat Gabor cu scorul de 21-12 voturi exprimate de cei 33 de consilieri.
Pentru cel de-al doilea post de vicepresedinte au fost trei candidati Izabela Ambrus de la UDMR, Mihai Popa PSD si Ionel Spinean de la PER. Consilierii au preferat-o pe Izabella Ambrus, care a obtinut 21 de voturi, Popa 10 si Spinean 3 voturi.
Emotii mari s-au inregistrat si la constituirea forului judetean, o procedura care a durat nu mai putin de cinci ore. Daca lista propusa de PNL a ramas intacta, PSD a fost nevoit sa-si actualizeze lista, dupa ce Tiberiu Chirilas, care a obtinut un nou mandat de primar la Vama Buzaului, s-a retras din CJ si a fost inlocuit cu Adrian Iatan, urmatorul pe lista.cj plen2
De la Partidul Ecologist, Comisia a stabilit cu 3 voturi pentru si 2 impotriva, invalidarea lui Ionel Goidescu, avind in vedere ca nu a avut la dosar documentul de sustinere al conducerii partidului. Tot de la PER, Postolache Nicolae si Ionel Spinean, au fost votati cu majoritate de 5 voturi, in timp ce Mariana Sebeni a devenit membra a CJ cu 3 voturi pentru si 2 impotriva.
De la UDMR, in locul lui Laszlo Barabas, care a fost validat joi in CL si pe postul de viceprimar al municipiului Brasov, a fost validata Izabella Ambrus. De la UDRM au mai fost validati Kovacs Attila si Imelda Toaso, care va trebui sa aleaga intre CJ si CL.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.