Aberatiile noului Cod Fiscal lovesc din primele zile ale lui 2016

Aberatiile noului Cod Fiscal lovesc din primele zile ale lui 2016

0 859

Drumuri in plus la Finante dar mai ales taxe mai mari de anul viitor! Noul cod fiscal taxeaxa si terenul de sub cladiri si ii obliga si pe cei care vor sa vanda o locuinta, un teren sau un autoturism sa plateasca impozitul pe tot anul, nu fractionat ca pana acum

Drumuri in plus la Finante dar mai ales taxe mai mari de anul viitor! Noul cod fiscal taxeaxa si terenul de sub cladiri si ii obliga si pe cei care vor sa vanda o locuinta, un teren sau un autoturism sa plateasca impozitul pe tot anul, nu fractionat ca pana acum. Unele prevederi fiscali li se par aberatii contribuabililor brasoveni.
Codul fiscal distinge intre proprietarul persoana fizica sau juridica. Proprietarii vor trebui sa declare pe propria raspundere daca in cladirea respectiva exista un sediu social inregistrat, daca se desfasoara o activitate economica si, daca da, ce suprafata este alocata in scop nerezidential, spune Marian Voinescu, directorul Directiei Fiscale Brasov. Persoanele fizice care detin astfel de cladiri nerezidentiale trebuie sa cod fiscaldepuna o declaratie pana la 31 martie 2016, impreuna cu un raport de evaluare sau contract de vanzare cumparare sau cu act de dobandire, care sa nu fie insa mai vechi de 5 ani ca vor sa beneficieze de cota de 0,2% la impozitare. In caz contrar, vor plati 2%.
Incepand cu anul viitor se va plati impozit si pentru terenurile de sub cladiri. De asemenea, persoanele care vor vrea sa-si vanda locuinta, terenul sau masina vor trebui sa achite impozitul pe tot anul in curs.
Brasovenii care tocmai au cumparat o locuinta regreta ca nu au asteptat sa treaca in 2016 dar nimeni nu pare fericit cu noile prevederi.
Tot de anul viitor, persoanele care au de achitat amenzi nu vor mai putea sa-si plateasca taxele locale inaintea amenzilor. Orice ban virat primariilor va ajunge automat la amenzi.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.