4.500 de boboci vor studia la Universitatea Transilvania

4.500 de boboci vor studia la Universitatea Transilvania

0 478

Este numarul estimat de reprezentantii institutiei care, cu mici exceptii, au incheiat inscrierile. In prezent, se asteapta confirmarile locurilor in urma afisarii listei cu candidatii admisi la toate facultatile. Locurile bugetate neocupate vor fi redistribuite catre alte specializari, alese de Senatul Universitatii

Este numarul estimat de reprezentantii institutiei care, cu mici exceptii, au incheiat inscrierile. In prezent, se asteapta confirmarile locurilor in urma afisarii listei cu candidatii admisi la toate facultatile. Locurile bugetate neocupate vor fi redistribuite catre alte specializari, alese de Senatul Universitatii.
In sesiunea de admitere din aceasta luna la programul licenta zi s-au inscris in total peste 680 de studenti, iar la master zi, 192.
Dupa afisarea listei cu candidatii admisi la toate facultatile la programul licenta, intre 14 si 16 septembrie acestia sunt asteptati sa isi confirme locurile. In 20 septembrie vor aparea listele in urma fazei a II-a de redistribuire iar in 22 septembrie se va afisa lista finala de admitere pentru sesiunea septembrie.
A doua zi, in 23 septembrie, vor aparea listele de admitere cumulate, din iulie si septembrie. La finalul admiterii, la programul de licenta zi, toate cele 474 de locuri bugetate disponibile de la inceputul sesiunii de admitere din vara vor fi ocupate pentru ca vor fi relocate catre alte specializari iar unii studenti cu medii mari care au ocupat in prima faza un loc nebugetat vor avea surpriza de a trece la fara taxa:
Prof. Liliana Rogozea, vice-rector Relatii Publice la Universitatea „Transilvania” Brasov, spune ca aceste locuri au fost si primite de la minister, global, la nivel de universitate si au fost distribuite tot de catre Senatul Universitatii, iar capacitatea de scolarizare a unor programe de studii este mult mai mare decat numarul de studenti.
Inainte de sesiunea de admitere din toamna, mai erau disponibile peste 1750 de locuri la licenta si peste 1300 la master, atat cu taxa cat si fara taxa, si care cuprindeau si programele de invatamant cu frecventa redusa sau la distanta. studenti-brasovInscrierile la Universitatea Transilvania s-au incheiat, cu exceptia formelor de invatamant fara frecventa si la distanta, unde inscrierile continua pana in 21 septembrie. Inscrierile la masterele de la Facultatea de Medicina incep abia in 23 septembrie si se incheie pe 24 septembrie.
Pentru ca examenul de licenta este sustinut de medicinisti abia in aceasta luna, admiterea la mastere va avea loc chiar la finalul lunii. Universitatea „Transilvania” organizeaza o noua sesiune de inscriere si pentru candidatii pe cont propriu valutar. Mai exact, este vorba de strainii care vin sa urmeze la Brasov o facultate si platesc taxa de scolarizare in valuta. In prezent, s-au inscris 28 de candidati straini iar alti zece urmeaza sa se inscrie pana pe 20 septembrie.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.