Pepiniera Kronstadt din Noua va fi gata la finele lunii

Pepiniera Kronstadt din Noua va fi gata la finele lunii

0 486

Lucrarile de construire a pepinierei forestiere de la Noua, apartinind Regiei Publice Locale a Padurilor „Kronstadt“, au fost preluate de o alta firma, dupa ce societatea care pornise initial proiectul a renuntat la contract. Compania va trebui sa finalizeze pana in data de 30 iunie cele treizeci de procente de amenajari ramase de efectuat contra sumei de 885.551 lei, cu care a cistigat licitatia

Lucrarile de construire a pepinierei forestiere de la Noua, apartinind Regiei Publice Locale a Padurilor „Kronstadt“, au fost preluate de o alta firma, dupa ce societatea care pornise initial proiectul a renuntat la contract. Compania va trebui sa finalizeze pana in data de 30 iunie cele treizeci de procente de amenajari ramase de efectuat contra sumei de 885.551 lei, cu care a cistigat licitatia.
Pina la sfirsitul lunii, firma va trebui sa termine montarea unui solar de peste 330 de metri patrati, amenajarea unor sole si pietruirea drumurilor dintre ele, instalatiile interioare si exterioare si inchiderea remizei PSI. Pepiniera proiectata pentru fondul forestier aflat in proprietatea publica a Municipiului Brasov va fi amplasata pe Valea Popii in cartierul Noua, pe o suprafata de 18.714 de metri patrati. Regia „Kronstadt“ va avea la dispozitie, prin acest proiect, mai multe utilaje specifice, printre care un tractor forestier cu brat hidraulic, o nacela, motounelte cu disc taietor, motoferastraie mecanice, un tractor, un plug reversibil, atomizor, cultivator, semanatoare forestiera si grapa cu discuri. kronstadt-logo
Proiectarea pepinierei urmareste obtinerea unui numar cit mai mare de puieti la unitatea de suprafata, in sortimentele dorite, de calitate corespunzatoare si cu costuri cit mai mici. Se vor produce diferite specii de rasinoase – molid, brad, pin, larice, dar si de foioase – fag, paltin de munte, gorun. Cind va fi gata, pepiniera va produce anual 87.000 de bucati de puieti din speciile rasinoase si 18.000 din speciile foioase. Cei 105.000 de puieti apti de plantat vor fi utilizati pentru lucrarile de impadurire necesare in fondul forestier al Regiei.
Intreaga investitie pentru realizarea pepinierei forestiere de la Noua se ridica la 952.109 euro, din care 60% reprezinta valoarea nerambursabila, obtinuta prin Programul National de Dezvoltare Rurala, iar 40% cofinantarea Municipiului Brasov.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.