Bilant, DSV si OPC au lucrat intens in perioada prepascala!

Bilant, DSV si OPC au lucrat intens in perioada prepascala!

390 de controale au fost efectuate in judet in perioada premergatoare sarbatorilor pascale. Inspectorii au verificat supermarketuri, piete agroalimentare, depozite, centre temporare de sacrificare a mieilor si alte unitati specifice comertului. 45 de kilograme de organe de miel congelate de origine australiana au fost retrase de pe piata

390 de controale au fost efectuate in judet in perioada premergatoare sarbatorilor pascale. Inspectorii au verificat supermarketuri, piete agroalimentare, depozite, centre temporare de sacrificare a mieilor si alte unitati specifice comertului. 45 de kilograme de organe de miel congelate de origine australiana au fost retrase de pe piata, dupa ce s-a constatat ca erau contaminate cu Salmonella.
In urma verificarilor de pe teren intre 1 aprilie si 2 mai, Directia Sanitar Veterinara a aplicat 57 de avertismente si 38 de amenzi.
S-au retinut oficial, in vederea neutralizarii, 6 kg de carne ovine, 70 kg ceafa si spata porc, 350 de kg produse lactate, peste 200 de pungi de covrigei si 45 de kg organe de miel congelate.
De asemenea, au fost retinute oficial, dar repuse apoi pe piata, 12.500 kg carcasa porc furnizate de un abator din nordul tarii, pe motiv de nestampilare lizibila a carnii.miei piata
Inainte de Paste, in abatoarele autorizate din judet au fost sacrificate peste 3.000 de miei. In cele noua puncte temporare de sacrificare a mieilor, producatorii locali au taiat 3.500 de miei, sub control sanitar-veterinar.
Singura problema identificata a fost la doi producatori, din Covasna si Prahova, care au transportat carcasele de miel necorespunzator si nu aveau carnea marcata.
Si angajatii Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor au avut de lucru in perioada 1 aprilie-2 mai, cand a aplicat amenzi de 98.000 de lei si q oprit de la comercializare 663 kg carne si produse alimentare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.